این دستور را درست کردی؟
خورش قیمه بادمجان با گوشت قلقلی
مواد اولیه خورش قیمه بادمجان با گوشت قلقلی
برای 2 نفربرای خورش
2 عدد متوسط
2 عدد متوسط
یکچهارم عدد متوسط
70 گرم
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
برای قلقلی
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
200 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان با گوشت قلقلی
آمادهسازی
- پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
- برای تهیه کوفته قلقلی پیاز را رنده کرده و برای تهیه خورش پیاز را نگینی خرد کنید.
- برای تهیه این خورش ابتدا باید کوفته قلقلی درست کنید.آب پیاز رندهشده را بگیرید. (برای این کار میتوانید پیاز را لای یک پارچه تمیز بریزید و آن را فشار دهید تا آبش جدا شود.). در کاسهای، گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد مخلوط کنید و خوب ورز دهید. با دست، کمی از مواد بردارید و قلقلیهای کوچکی درست کنید، بعد این قلقلیها را در ظرفی بچینید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند و موقع سرخکردن ترک نخورند.
- بادمجان را بشویید، پوست بگیرید و بهشکل دلخواه برش بزنید. بهتراست روی بادمجانها نمک بپاشید و حدود 20 دقیقه استراحت دهید و بعد بشویید و خشک کنید تا تلخیشان گرفته شود.
- لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و بهمدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
- لپه را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
در فاصلهای که کوفته قلقلیها در یخچال هستند، یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید و لپهها را در آن بریزید تا نیمپز شوند. پس از آن، لپهها را آبکش کرده و کنار بگذارید.
مرحله 2
حالا برای تهیه قیمه، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مرحله 3
در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، مقداری روغن بریزید وروی حرارت بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. در ادامه به پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید.
مرحله 4
حالا رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامیاش گرفته شود.
مرحله 5
حالا لپه نیمپز، چوب دارچین،لیموعمانی و آب را داخل قابلمه خورش بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا لپه بپزد.
مرحله 6
در این فاصله کوفته قلقلیها را که 1ساعت در یخچال استراحت کردند بیرون بیاورید. در تابهای روغن بریزید وکوفته قلقلیها را در آن سرخ کنید. وقتی لپه پخت، قلقلیهای سرخشده را بههمراه زعفران داخل قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم در خورش بپزند.
مرحله 7
در تابه دیگری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس هر دو طرف بادمجانها را خوب در آن سرخ کنید و در کنار خورش پخته و جاافتاده سرو کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- بعضی لپهها که بسیار سفت و ریز هستند معمولا دیرپزند؛ بهتر است قبل از پخت خورش 2 تا 3 ساعت لپههای دارای این ویژگی را بخیسانید.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- درصورت تمایل میتوانید اواخر پخت خورش بادمجان سرخشده را هم داخل قابلمه بریزید.
- قبل از سرو خورش، تکههای چوب دارچین را خارج کنید.
- در صورت تمایل میتوانید اواخر پخت، تعدادی گوجه گیلاسی یا گوجه معمولی نصفشده به خورش اضافه کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها