slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
گیلان

این دستور را درست کردی؟


خورش غورآویج

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش غورآویج

برای 2 نفر

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

جعفری

180 گرم

فلفل سیاه

2 قاشق چای‌خوری

پیاز (برای قلقلی)

1 عدد متوسط

گوشت چرخ کرده

250 گرم

غوره

نصف پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق چای‌خوری

پیاز (برای سس خورش)

1 عدد متوسط

نمک

2 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

نعناع

60 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه خورش غورآویج

آماده سازی

مرحله 1

  1. غوره‌های حبه شده را بشویید و هسته‌ها را در صورت امکان جدا کنید.
  2. پیاز را شسته و پوست بگیرید. نصف پیاز را خلالی یا نگینی کرده و نصف دیگر را (برای کوفته قلقلی) با دندانه ریز رنده کنید. (می‌توانید کل پیاز را رنده کنید، سلیقه‌ای است)
  3. سبزی را پاک کرده و بشویید، سپس آن را چرخ کرده یا ساطوری کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

آب پیاز رنده شده را خوب بگیرید و آن را با گوشت و نمک (نصف میزان گفته شده) و در صورت تمایل نعنا خشک مخلوط کنید. حالا از آن کوفته قلقلی‌هایی به اندازه یک گردو درست کرده و در روغن سرخ کنید.

  • سرخ کردن کوفته‌ها باعث می‌شود تا در زمان پخت وا نروند.

مرحله 2

در ظرف دیگری روغن ریخته و پیاز خرد شده را سرخ کنید.

مرحله 3

حالا سبزی را در پیاز تفت دهید و به آن نمک (باقیمانده آن)، فلفل و زردچوبه بزنید.

مرحله 4

کوفته قلقلی و غوره را به سبزی و پیاز سرخ شده اضافه کرده و مقداری آب در آن بریزید؛ سپس صبر کنید تا خورش بجوشد و جا بیفتد.

روش دوم پخت

مرحله 1

نصف پیاز رنده شده را بردارید، آب پیاز را خوب بگیرید و آن را با گوشت و نمک مخلوط کنید. از مواد کوفته قلقلی‌هایی به اندازه یک گردو درست کرده و در روغن سرخ کنید.

  • سرخ کردن کوفته‌ها کمک می‌کند تا در زمان پخت وا نروند.

مرحله 2

در ظرف دیگری روغن ریخته و باقیمانده پیاز را سرخ کنید، سپس به آن زردچوبه بزنید و تفت دهید.

مرحله 3

حالا سبزی خرد شده را در پیاز تفت دهید.

مرحله 4

کوفته‌قلقلی‌ها را به همراه مقداری آب در سبزی بریزید.

مرحله 5

پس از نیم‌پز شدن سبزی، غوره را برای مزه‌دار شدن غذا اضافه کرده و صبر کنید تا خورش جا بیفتد.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  3. در بعضی مناطق این غذا با مرغ درست می‌شود.

درمعرفی غذا ،از ماهی وگردو نام برده شده،ولی در دستور اصلی هیچ کدام نیست؟

سارا سیفی۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها