slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
کم
فصل
پاییز-تابستان
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


برانی لوبیاسبز

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه برانی لوبیاسبز

برای 2 نفر

پیاز

1 عدد متوسط

آب (برای مایه لوبیاسبز)

نصف گرم

لپه

یک‌سوم پیمانه

نمک (برای خیساندن برنج)

1 قاشق غذاخوری

لوبیا سبز

250 گرم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

جعفری خشک

1 قاشق غذاخوری

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

برنج

سه‌چهارم پیمانه

نمک (برای مایه لوبیاسبز)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای پختن برنج)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه برانی لوبیاسبز

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. لپه را پاک کنید و با آبِ ولرم بشویید.
  3. پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
  4. لوبیاسبز و پیاز را بشویید.
  5. سر و ته لوبیاسبز را بگیرید و در ابعاد دلخواه خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

مرحله 2

ابتدا لپه را با مقداری آب (درحدی که روی لپه را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 3

در قابلمه دیگری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود، سپس لوبیاسبز را در آن تفت دهید. رب گوجه، نمک، زردچوبه و فلفل‌سیاه را هم اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت زعفران و آب را روی مواد بریزید، حرارت را کم کنید تا غذا روی حرارت ملایم بپزد و کم‌آب شود؛ بعد از پختِ لوبیاسبز، شعله را خاموش کنید.

مرحله 4

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 5

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. بعد برنج آبکش‌شده و لپه پخته را داخل قابلمه لوبیاسبز بریزید، نعناع و جعفری خشک را هم روی برنج مخلوط بپاشید و خوب زیر و رو کنید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت نیاز دم‌کنی مناسب بگذارید)، شعله را روشن کرده، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

نکته‌ها

  1. بهتر است لپه سفت و دیرپَز را چند ساعت قبل از پخت یا از شب قبل بخیسانید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب ‌به‌جوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (به‌ازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  5. بعد از پخت غذا، به‌میزان دلخواه ماست و سیرتازه رنده شده را ترکیب کرده و در کنار یا روی غذا سرو کنید.

  6. درصورت تمایل، غذا را با دارچین و گل سرخ تزئین کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها