این دستور را درست کردی؟
لوبیاپلو تهران
مواد اولیه لوبیاپلو تهران
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
2.5 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
یک و نیم پیمانه
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
2 پیمانه
200 گرم
1 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه لوبیاپلو تهران
آمادهسازی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
- لوبیا را خوب بشویید. نخهای لوبیا و سر و ته آن را بگیرید و در ابعاد دلخواه خرد کنید.
- لوبیا را با مقداری آب و کمی نمک در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و نیمپز شود.بعد با آبِ سرد آبکشی کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در تابه روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله 2
حالا گوشت چرخکرده را در پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد، سپس لوبیا سبز را اضافه کرده، مخلوط کنید.
مرحله 3
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر دارچین، پودر گل سرخ و پودر لیمو عمانی را به مخلوط پیاز، گوشت و لوبیاسبزاضافه کنید. پس از یک تفتِ کوچک، رب گوجه را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شده، بوی خامی آن گرفته شود. بعد کمی آبِ جوش بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد و سس غلیظی درست شود.
مرحله 4
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 5
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را در قابلمه بریزید، کمی مایه لوبیاپلو هم روی برنج اضافه کنید . این کار را تکرار کنید تا برنج و مایه لوبیاپلو تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و لوبیا پلو اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- درصورتیکه تمایل دارید میزان پودر لیموعمانی را افزایش دهید، دقت کنید تلخ نباشد.
- درصورت تمایل میتوانید لابهلای برنج هم پودر دارچین بپاشید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها