slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
زمان انتظار
30 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز

این دستور را درست کردی؟


دلمه کلم ایران

1

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دلمه کلم ایران

برای 2 نفر

سس

آبلیمو

5 قاشق غذاخوری

شکر

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

زعفران

4 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

آب (جوش)

3 پیمانه

کلم

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

کلم پیچ

1 عدد متوسط

مواد میانی

گوشت چرخ کرده

200 گرم

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

سبزی دلمه (جعفری، نعنا، مرزه، ترخون، شوید، پیازچه)

150 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

برنج

یک‌سوم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش)

یک‌چهارم پیمانه

لپه

یک‌سوم پیمانه

روغن مایع

2 پیمانه

طرز تهیه دلمه کلم ایران

مرحله 1

ابتدا برنج را بخیسانید و آبکش کنید؛ لپه ها را در آب جوش قرار دهید تا نیم پز شوند. در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود، سپس پیاز هایی که به صورت نگینی خرد کرده اید را  تفت دهید تا بلوری شوند. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی سرخ کنید؛ سیر رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و رب را روی گوشت ها بریزید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود. در این مرحله سبزی دلمه که به صورت ساطوری خرد کرده اید را اضافه کرده و زیر رو کنید.

مرحله 2

لپه و برنج را به مواد گوشت چرخ کرده اضافه کرده و کمی زیر و رو کنید و در آخر شعله را خاموش کرده و کنار بگذارید. حالا داخل قابلمه بزرگی آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید، مقداری نمک به آن اضافه کنید؛ سپس ساقه کلم را با چاقوی بلند و تیز در بیاورید آن را در قابلمه بگذارید. وقتی که برگ کلم نرم شد، با یک چنگال برگ ها را در همان آب جدا کنید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتویات آن را در صافی بریزید تا خنک شوند. مواد دلمه را درون برگ ها بریزید و مثل بقچه تا کنید.

مرحله 3

کف قابلمه را چند ردیف برگ کلم بگذارید، دلمه ها را کنار یکدیگر روی برگ کلم بچینید و سس را به آن اضافه کنید. یک ظرف روی دلمه ها بگذارید تا حین پخت از هم باز نشوند؛ درب ظرف را بگذارید و روی حرارت کم اجازه دهید تا دلمه ها خوب پخته شوند. وقتی آب دلمه ها غلیظ و دلمه ها پخته شد گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه سس

مرحله 1

کمی روغن در تابه ریخته و منتظر بمانید تا داغ شود؛ رب گوجه را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آب جوش داخل ماهیتابه بریزید، سپس آبلیمو، شکر و زعفران اضافه کنید؛ زمانی که سس به جوش آمد، آماده ریختن بر روی دلمه ها است. سس باید به اندازه ای ریخته شود تا روی دلمه ها رو پوشش دهد. (میزان آبلیمو و شکر بنا بر ذائقه خودتان قابل کم و زیاد شدن است؛ در صورت عدم تمایل به چاشنی آبلیمو و شکر می توانید از ترکیب ادویه های دیگری نظیر نمک، فلفل، زردچوبه و ... استفاده کنید.)

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها