slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
زمان انتظار
30 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز-سرخ کردن

این دستور را درست کردی؟


بادمجان شکم‌پُر ایران

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه بادمجان شکم‌پُر ایران

برای 2 نفر

مواد اولیه بادمجان شکم پر ایران

تخم گشنیز

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند

200 گرم

میخک

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

بادمجان (دلمه‌ای)

4 عدد متوسط

نمک

1 قاشق مرباخوری

فلفل دلمه ای

1 عدد کوچک

پیاز

1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

نصف قاشق غذاخوری

برای سس

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

آبغوره (در صورت تمایل)

به میزان لازم

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

سیر (حبه)

1 عدد متوسط

طرز تهیه بادمجان شکم‌پُر ایران

مرحله 1

ابتدا دم بادمجان را کوتاه کنید، دور کلاهک بادمجان را ببرید، ولی کلاهک را جدا نکنید؛ پوست بادمجان را از زیر کلاهک بگیرید (می‌توانید یکی درمیان پوست بگیرید). یک طرف بادمجان را از 2-3 سانتی متر زیر کلاهک تا همین فاصله نرسیده به ته بادمجان با کارد چاک بدهید. نیمی از نمک ها را روی و داخل بادمجان بپاشید و بگذارید نیم ساعت در آبکش بماند. در ادامه بادمجان ها را زیر شیر آب سرد بشویید و در آبکش بگذارید تا آبش برود و خشک شود. (لازم به ذکر است، شما در این مرحله می توانید بادمجان را بدون جدا کردن کلاهک اما با در نظر گرفتن موارد فوق، از وسط نصف کنید.)

مرحله 2

مقداری روغن در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید، بادمجان ها را در روغن بگذارید و چند بار بغلتانید تا همه جای آنها سرخ شود؛ وقتی همه بادمجان ها سرخ شد، کنار بگذارید تا خنک شوند.

مرحله 3

حالا مواد وسط بادمجان را آماده کنید. در ماهیتابه روغن بریزید و پس از داغ شدن، پیاز را سرخ کنید تا بلوری شود؛ سپس گوشت و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود،. نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و میخک را همراه فلفل دلمه ای خرد شده اضافه کنید و روی حرارت کم قراردهید تا سرخ شود. یک سوم لیوان آبجوش به مواد اضافه کنید تا همه مزه ها به خورد هم بروند و مایه کاملا غلیظ شود. حالا شکم بادمجان را خالی کرده و مواد خارج شده از شکم بادمجان را پس از ساطوری کردن، با مواد از قبل آماده شده مخلوط کنید. (مخلوط کردن بادمجان های خارج شده از شکم بادمجان با مواد اختیاری است.)

طرز تهیه سس: برای تهیه سس یک قاشق غذاخوری رب گوجه را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ رب باز شود، سپس یک حبه سیر با دندانه ریز رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه و کمی غوره (قابل حذف می‌باشد) به همراه آبجوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید سس بجوشد.

مرحله 4

مایه را وسط بادمجان ها گذاشته، کمی فشرده کنید و به آرامی روی سس بگذارید. نباید سس روی بادمجان بیاید؛ مقدار آب بستگی به اندازه تابه شما دارد. شعله را ملایم کرده، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید نیم ساعتی بپزد تا مزه‌ سس به خورد بادمجان رفته و سس غلیظ تر شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها