این دستور را درست کردی؟
سیبپلو کرمانشاهی
مواد اولیه سیبپلو کرمانشاهی
برای 2 نفریکچهارم پیمانه
2 پیمانه
به میزان لازم
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
1 قاشق غذاخوری
1 عدد بزرگ
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
250 گرم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه سیبپلو کرمانشاهی
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- سیبزمینی را بشویید، پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در ماهیتابهای کمی روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. حالا گوشت چرخکرده را در آن تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و همبزنید بعد هم کشمش را با باقی مواد تفت دهید، سپس زعفران دمکرده را روی گوشت بریزید و بعد از کمی همزدن، شعله را خاموش کنید.
مرحله 2
در تابه دیگری، روغن روی حرارت بگذارید تا گرم شود، سیبزمینی را در آن سرخ کنید و درنهایت کمی زعفران روی آن بریزید و همبزنید. بعد سیبزمینی سرخشده زعفرانی را به تابه حاوی گوشت چرخکرده و کشمش تفتخورده اضافه کرده، زیر و رو کنید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. شوید را با برنج آبکششده مخلوط کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر برنج مخلوط را بریزید و بعد کمی مخلوط گوشت و کشمش و سیبزمینی سرخشده را روی آن بریزید. اینکار را تکرار کنید تا برنج و مخلوط گوشتی تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
نکتهها
- میزان روغن، زعفران، شوید، نمک و سایر مواد، بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- میتوانید بهجای روغن مایع مخصوص پخت و پز، روی برنج دمکشیده، کره یا روغن کرمانشاهی بریزید.
- بنا بر سلیقه خودتان میتوانید هسته چند خرما را جدا کنید، در ماهیتابه با روغن کرمانشاهی تفت دهید و در زمان سرو روی برنج بچینید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است. رصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها