slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز-سرخ کردن
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


برانی کلم‌قمری

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه برانی کلم‌قمری

برای 2 نفر

مواد اولیه برانی کلم قمری

کشک (در صورت تمایل)

1 قاشق غذاخوری

لپه

به میزان لازم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

بلغور

یک‌چهارم پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

کلم قمری

250 گرم

برنج

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

1 عدد بزرگ

سبزی مخصوص (تره،جعفری،کرفس کوهی)

100 گرم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

طرز تهیه برانی کلم‌قمری

آماده سازی

مرحله 1

  1. کلم قمری را بشویید، در صورت نیاز پوستش را بگیرید و نگینی خرد کنید. به آن نمک بزنید و بگذارید یک ساعت بماند، بعد بشویید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس نگینی خرد کنید.
  3. برنج و سبزی را پاک کرده و بشویید؛ سپس سبزی‌ها را خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله 2

حالا کلم و بعد رب را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله 3

به غذا نمک، فلفل و زردچوبه بزنید؛ برنج، بلغور، لپه، سبزی و در پایان آب را اضافه کنید و اجازه دهید به آرامی بپزند تا غذا خوب غلیظ شود.

مرحله 4

در نهایت نعناداغ تهیه کرده و به‌همراه کشک، روی غذا بریزید و تزیین کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)

  • قبل از استفاده از کشک، حتما نمک غذا را بچشید تا بعد از اضافه‌کردنِ کشک، غذا شور نشود.

روش دوم پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله 2

 کلم را در پیاز تفت دهید و آب اضافه کنید.

مرحله 3

پس از این که آب غذا به جوش آمد بلغور، برنج، سبزیجات، زردچوبه (در صورت تمایل)، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید، به آرامی بپزند.

مرحله 4

در نهایت کمی رب گوجه‌فرنگی به غذا اضافه کنید و بگذارید خوراکتان جا بیفتد.

مرحله 5

بهتر است نعناداغ تهیه کرده و غذا را با آن تزیین کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)

  • دقت کنید که غلظت این غذا کمی بیشتر از حد معمول است.
  • این غذا را با نان نمی‌خورند.
  • برخی به این غذا کشک هم می‌زنند.
  • قبل از استفاده از کشک، حتماً نمک غذا را بچشید تا به اشتباه، زیاد کشک نریزید؛ چون کشکِ بیشتر ممکن است باعث شوری غذا شود.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. می‌توانید به‌دلخواه از بلغور جو یا گندم استفاده کنید.
  2. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
  3. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً از آبجوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها