این دستور را درست کردی؟
کلمپلو با گوشت
مواد اولیه کلمپلو با گوشت
برای 2 نفربرای کلمپلو
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
1 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
300 گرم
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
برای قلقلی
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
250 گرم
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کلمپلو با گوشت
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- برای کلمپلو، پیاز و کلمقمری را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی ریز و کلمقمری را نگینی درشت خرد کنید.
- برای تهیه قلقلی، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید، سپس آب آن را بگیرید؛ برای اینکار میتوانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید. پیاز را با گوشت مخلوط کنید. آرد نخودچی( یا سوخاری)، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و خوب ورز دهید. هربار از گوشت بهاندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. بهتراست قلقلیها را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرد.
مراحل پخت
مرحله 1
کلم را با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. بعد از پخت با آبِ سرد آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در ماهیتابهای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. کلمِ پخته را اضافه کنید و تفت دهید. ادویه پلویی، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر لیموعمانی را اضافه کنید و همبزنید تا کلم خوب مزهدارشود بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 3
حالا قلقلیها را خوب در روغنِ داغ سرخ کنید تا مغزپخت شوند، بعد کنار بگذارید.
مرحله 4
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 5
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و بعد کمی کلمقمری مزهدارشده و تفتخورده و قلقلی را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و کلم و قلقلی تمام شوند (در صورت تمایل میتوانید قلقلیها را برای تزیین، در زمان سرو، روی برنج بگذارید و آن را همراه با برنج دم نکنید.). با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، ادویهجات، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
- در صورتی که تمایل دارید میزان گرد لیموعمانی را افزایش دهید، باید دقت کنید این افزایش میزان بهدری باشد که غذا تلخ نشود. (زیرا در تهیه بعضی گردلیموها، هسته لیموها خارج نشده اند و همین موضوع باعث تلخی گردلیمو میشود.)
- بهجای گرد لیمو میتوانید از گرد غوره استفاده کنید.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها