slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
160 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
کرمان

این دستور را درست کردی؟


خورش کلم

3.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش کلم

برای 2 نفر

مواد اولیه خورش کلم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

پودر کاری

نصف قاشق چای‌خوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

دارچین (پودر)

نصف قاشق چای‌خوری

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی)

100 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

کلم قمری ((کلم سنگی))

1 عدد کوچک

آبغوره (یا گرد لیمو عمانی)

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آلو

8 عدد متوسط

پودر زنجبیل

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش کلم

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را کمی بزرگتر از حالت قیمه ای خرد کنید.
  2. آلو را شسته و بخیسانید.
  3. پیاز و کلم قمری را بشویید.
  • پیاز را پوست گرفته، سپس آن را به صورت رنده یا نگینی ریز خرد کنید.
  • کلم قمری را مکعبی خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

پیاز را در روغن تفت داده، سپس گوشت را به آن اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. حالا فلفل، زردچوبه، کلم  و رب گوجه را اضافه کرده و مجدد تفت دهید؛ سپس 2 لیوان آب بریزید تا گوشت بپزد.

مرحله 2

پس از پخت گوشت، آلو بخارا را به خورش اضافه کنید.

مرحله 3

در آخر وقتی آلو کمی نرم شد، نمک، دارچین، زنجبیل، پودر کاری و گرد لیمو عمانی را اضافه کرده و بگذارید غذا چند غل بزند و طعم و عطر بگیرد.

روش دوم پخت

مرحله 1

گوشت را با پیاز در روغن تفت دهید، زردچوبه و رب گوجه بزنید و 2 لیوان آب اضافه کنید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کاملا کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.

مرحله 2

در تابه ای دیگر، کلم را تفت دهید.

مرحله 3

پس از نیم پز شدن گوشت، آلو بخارا و کلم قمری را به خورش اضافه کنید تا همگی با حرارت ملایم بپزند و خورش جا بیفتد.

مرحله 4

در آخر نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل، پودر کاری و چاشنی خورش (آبغوره یا گرد لیمو عمانی) را اضافه کرده و بگذارید غذا چند غل دیگر بزند.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه جات و چاشنی ها برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می یابد.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز به اضافه کردن آب به غذا بود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد)، حتما از آبجوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها