شله گندمی
این دستور را درست کردی؟
کُلُمبا
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه کُلُمبا
برای 2 نفرروغن مایع
یکچهارم قاشق غذاخوری
پاپریکا
1 قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
گندم (نیمکوب)
سهچهارم پیمانه
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
فیله ماهی (تکه)
1 عدد متوسط
ادویه ماهی
1 قاشق چایخوری
پیاز
1 عدد متوسط
فلفل سیاه (درصورت تمایل)
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کُلُمبا
آماده سازی
مرحله 1
- گندم را بشویید.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
- ماهی را هم خوب پاک کنید و بشویید.
- پیاز را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.
- سیر را رنده کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
گندم را بپزد تا نرم شود و لعاب بیندازد.
مرحله 2
به انتهای پخت گندم که نزدیک شدید، در تابه پیاز را سرخ کنید، بعد ماهی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. حالا نمک، فلفل و ادویه ماهی را اضافه کنید و کمی که تفت خوردند، ترکیب را داخل قابلمه بلغور بریزید.
- در صورتی که از ماهی شور استفاده میکنید در فاصله پختِ بلغور گندم، ماهی را آب پز کنید، تیغهای آن را بگیرید و گوشتش را جدا کنید. در ضمن آب ماهی را دور نریزید.
- اگر از ماهی شور استفاده کردید، به پیاز نمک نزنید! در عوض آبِ ماهی پختهای که کنار گذاشتید را در غذا بریزید.
- اگر میخواهید از سیر رنده شده استفاده کنید، میتوانید آن را کمی با پیاز تفت دهید و به غذا اضافه کنید.
- اگر از فیله ماهی استفاده میکنید، نیازی به پختنش نیست.
نوش جان!
نکتهها
نکات
- بهتر است گندم را 5 تا 6 ساعت بخیسانید.
- در هرمزگان این غذا بهصورت حلیم درست میشود و سیر در آن یا به کار نمیرود یا بهمقدار خیلی کم استفاده میشود.
-
این غذا در اصل با ماهی شور تهیه میشود.
- ماهی شور را در آب بخیسانید و 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا شوریاش گرفته شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها