این دستور را درست کردی؟
مَکَش
مواد اولیه مَکَش
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
2 عدد متوسط
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
2 پیمانه
3 پیمانه
یکچهارم پیمانه
250 گرم
1 قاشق چایخوری
8 عدد متوسط
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
20 گرم
طرز تهیه مَکَش
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید و برنج را زیر آبِسرد بگیرید تا نمکِ اضافی شستهشود.
- کشمش را پاک کنید و بشویید. بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
- پیاز و گوجه را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده، گوجه را رنده کنید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را نگینی خیلی ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله 2
گوشت را اضافه کنید و روی حرارت ملایم مجدد تفت دهید؛ سپس زردچوبه، فلفل سیاه و زیره زده، همبزنید.
مرحله 3
گوجه رندهشده را به گوشت اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا آبِ گوجه کمی کشیده شود.
مرحله 4
برنج را به همراه آب و نمک اضافه کنید. وقتی آب غذا به جوش آمد، آلو را اضافه کرده و حرارت گاز را خیلی کم کنید تا آبِ برنج کشیدهشود. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 5
وقتی برنج دَم کشید، کشمش را با مقداری کره یا روغن حیوانی تفت دهید و موقع سرو با برنج مخلوط کنید، یا روی آن بریزید.
نوش جان!
نکتهها
- از آنجا که در این غذا از گوشت استفادهشده و پختِ گوشت درمقایسه با برنج و سایر مواد بهکار رفته در این غذا به زمان بیشتری نیاز دارد، باید حرارت را خیلی کم کنید تا گوشت بپزد و غذا نسوزد.
- میزان نمک، ادویهجات، کره، روغن و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است بهازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپختشدن داشته باشد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها