slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-تفت دادن-فر
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایتالیا

این دستور را درست کردی؟


لازانیا گوشت سرگنجشکی

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه لازانیا گوشت سرگنجشکی

برای 2 نفر

مواد اولیه لازانیا گوشت سرگنجشکی

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

جعفری (تازه و خردشده-برای تزیین)

3 قاشق غذاخوری

نمک (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

آب (جوش)

2.5 پیمانه

روغن مایع (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

5 قاشق غذاخوری

آرد نخودچی (یا آرد سوخاری)

1 قاشق غذاخوری

عصاره گوشت

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

آرد سفید

1 قاشق غذاخوری

کره

50 گرم

خامه

2 قاشق غذاخوری

آب (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

به میزان لازم

لازانیا

250 گرم

گوشت چرخ کرده

250 گرم

پنیر موزارِلّا (MOZZARELLA) (پنیر پیتزا)

2 پیمانه

طرز تهیه لازانیا گوشت سرگنجشکی

تهیه مواد میانی

مرحله1

پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید، برای آبگیری پیاز می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.

گوشت چرخ‌کرده را به همراه پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل و آرد نخودچی (یا آرد سوخاری) مخلوط کنید، خوب ورز دهید و قلقلی درست کنید. قلقلی‌ها را در ظرفی بچینید و به مدت1 ساعت در یخچال بگذارید تا خوب مزه و شکل بگیرند.

مرحله2

بعد از گذشت1 ساعت، در ماهیتابه مقداری روغن داغ کنید و قلقلی‌ها را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.

در ماهیتابه دیگری کره را ذوب کنید و آرد سفید را در آن تفت دهید تا باز شده و بوی خامی آن گرفته شود. عصاره را در نیمی از آبِجوش حل کرده و به همراه باقی مقدار آب‌جوش به آرامی داخل ماهیتابه بریزید و هم‌بزنید تا به جوش آید و به غلظت برسد، بعد خامه را اضافه کنید. کمی از مایه بچشید در صورت نیاز کمی نمک و فلفل بزنید.

مرحله3

حالا قلقلی‌های سرخ‌شده را به سس اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت5دقیقه باهم بپزند تا مایه جا بیفتد.

تهیه لازانیا

مرحله1

اگر ورقه لازانیا خشک تهیه کرده‌اید، ابتدا یک قابلمه آب جوش بیاورید سپس در آن روغن و نمک بریزید. آب که جوش آمد، ورقه‌ها را در قابلمه بریزید و به همان مدت زمانی که روی بسته نوشته شده‌است بجوشانید.

پس از جوشاندن، ورقه‌ها را با آب‌سرد آبکشی کرده و کنار بگذارید، لازم به ذکر است اگر انتخاب شما لازانیا پیش‌پخت باشد، به جوشاندن نیازی ندارید و کافی است ورقه‌ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم شوند.

فر را در دمای180 درجه ساتیگراد گرم کنید. کف و دیواره‌های ظرف نچسب مدنظرتان را با کمی روغن چرب کنید، این کار از خشک‌شدن و چسبیدن لازانیا جلوگیری می‌کند.

روش پیچیدن بقچه‌ای

مرحله1

دو ورقه لازانیا را به حالت بعلاوه(+)روی هم بگذارید ودر مرکز تلاقی دو ورقه از مواد میانی تهیه‌شده بریزید، سپس پنیر پیتزا روی آن بریزید و ورقه‌ها را از جهات مخالف روی هم بگذارید.

مرحله2

حالا لازانیاها را داخل ظرف مورد نظر که از قبل چرب‌شده بگذارید و روی آن را با کمی از سس مایه میانی(بدون گوشت)و پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را به مدت30تا35دقیقه در فری که از قبل با دمای180درجه گرم کرده‌اید بگذارید.

نکته‌ها

نکات
  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات، پنیر و به‌طورکلی تمامی مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. بهتر است تا جایی که می‌توانید لازانیا را با کمترین میزان روغن و چربی آماده کنید. زیرا پنیر پیتزا معمولاً بسیار چرب است.
  3. بهتر است ظرف استفاده‌شده برای لازانیا پیرکس یا نچسب باشد. لازم به ذکر است حتما کف و دیواره‌های آن را با کره یا روغن چرب کنید.
  4. بهتر است مواد و پنیر روی هر لایه لازانیا کم و نازک باشد تا لایه‌ها از هم باز نشوند..
  5. بهتر است قبل از آنکه لازانیا را در فر بگذارید مقداری آب روی آن اسپری کنید. این‌کار کمک می‌کند رطوبت پنیر و در نتیجه حالت کشسانی آن بیشتر شود.
  6. در صورتی که عصاره گوشت نداشتید می‌توانید به جای2.5 پیمانه آبجوش از 2.5 پیمانه آب‌گوشت استفاده کنید.
  7. اگر بخواهید لازانیای تردتری داشته باشید می‌توانید حین پختن لازانیا یک کاسه آب در فر بگذارید.
  8. 2الی3 دقیقه آخر پخت لازانیا، فر را روی حالت گریل قرار هید تا سطح لازانیا کاملا طلایی و خوش‌رنگ شود.
  9. برای جوشاندن ورقه‌های لازانیای خشک، برای2 نفر به ازای هر بسته 200 تا 250 گرمی از 5 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق غذاخوری نمک در قابلمه‌ای که دو-سوم آن از آب پر شده استفاده کنید. .
  10. دما و زمان در تمامی فرها یکسان نیست. پس باتوجه به کارایی فر شما ممکن است نیاز باشد زمان کمی بیشتر شود. بنابراین بعد از30 دقیقه به لازانیا سربزنید. .
  11. اگر لازانیا را پس از خروج از فر فورا برش بزنید از هم میپاشد پس بهتر است بعد از آنکه از فر درآمد کمی منتظر بمانید تا از دما و حرارت بیفتد، سپس آن را برش بزنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها