slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
شیرین
روش تهیه
فر
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آمریکا

این دستور را درست کردی؟


کیک خیس شکلاتی

3

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کیک خیس شکلاتی

برای 4 نفر

شکر

یک و نیم پیمانه

روغن مایع

1 پیمانه

وانیل

نصف قاشق چای‌خوری

تخم مرغ

3 عدد متوسط

شیرگاو

یک و نیم پیمانه

بکینگ پودر

1 قاشق مرباخوری

پودر کاکائو

4 قاشق غذاخوری

آرد سفید

2 پیمانه

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

مرحله 1

ابتدا شیر، شکر، روغن و پودر کاکائو را خوب مخلوط کنید تا شکر بطور کامل داخل مواد حل شود. یک لیوان از مواد آماده شده را برداشته و داخل یخچال بگذارید. تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و هر تخم مرغ را یک دقیقه با دور تند همزن خوب هم بزنید.

  • همزمان با تخم مرغ اول، وانیل را نیز اضافه کنید.

مرحله 2

در این مرحله آرد و بیکینگ پودری که از قبل سه بار الک کرده اید را اضافه کرده و با دور کند همزن هم بزنید.

  •  توجه داشته باشید که هم زدن زیاد مواد کیک را خراب می‌کند.

مرحله 3

مواد را داخل قالب چرب و آرد پاشی شده یا قالبی که داخل آن کاغذ روغنی قرار داده اید، بریزید وبه مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید.

بعد از پخت کیک و خنک شدن آن، با یک سیخ چوبی روی کیک حفره ایجاد کنید و موادی که از قبل کنار گذاشته بودید را روی سطح کیک بریزید تا مواد به خورد کیک برود.

مرحله 4

توجه: به دلیل اینکه کیک مورد نظر شکلاتی می باشد چنانچه قصد دارید از روش چرب و آرد پاشی کردن قالب استفاده کنید، بهتر است به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کنید چون ممکن است آرد موجب سفیدک زدن سطح کیکتان شود.

بدلیل اینکه کیک خیس شکلاتی مدنظر دارای سس نیز هست  بهتر است از قالبی با ارتفاع کم استفاده کنید تا پس از ریختن سس روی کیک به خوبی جذب آن شود.

نکته‌ها

نکات

برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.

  1. پیمانه استفاده شده برای اندازه‌گیری مواد، همان لیوان فرانسوی دسته‌دار  است.
  2. مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
  3. در همه کیک‌ها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینی‌پزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
  4. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
  5. در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث می‌شود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
  6.  پس از ریختن مواد در قالب می‌بایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
  7. فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک می‌خوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
  8. اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده می‌کنید همان‌طور که گفته شد فر را از قبل گرم  و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  9. چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده می‌کنید، دما را در 160 درجه سانتی‌گراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
    • لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد. 
  10. روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیواره‌های قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیک‌های بعدی‌تان استفاده کنید. این روش برای قالب‌های میان‌تهی بسیار مفید است. یا اینکه می‌توانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتی‌که تمایلی به دو روش بالا ندارید می‌توانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
  11.  به دلیل تنوع بالای قالب‌ها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما می‌توانید بسته به سلیقه‌تان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یک‌سوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یک‌سوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یک‌سوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب می‌شود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیک‌های 3 تخم‌مرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کم‌ارتفاع‌تری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
  12.  برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما می‌توانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما به‌خوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
  13. به‌منظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده می‌کنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان می‌برد بنابراین در زمان روشن‌کردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها