این دستور را درست کردی؟
سوپ نخود آب
مواد اولیه سوپ نخود آب
برای 2 نفرمواد اولیه سوپ نخود آب
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
1 پیمانه
1 عدد متوسط
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
3 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ نخود آب
مرحله 1
نخود پاک شده و شسته را با مقدار مناسبی آب (در حدی که روی نخود را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود، سپس در آبکش بریزید. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید. گشنیز تمیز و شستهشده را خرد کرده و برای تزیین کنار بگذارید. فلفل سبز را هم بشویید و ساطوری خرد کنید.
مرحله 2
در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود؛ سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. بعد سیر را با پیاز تفت دهید. تخم گشنیز، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره، دارچین و میخک را به پیاز و سیر بلوری اضافه کنید و تفت دهید. حالا رب گوجهفرنگی بریزید و خوب تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود، سپس فلفل سبز را با کل مواد ترکیب کنید و تفت دهید. در نهایت نخود پخته و آبکش شده را با آبجوش به قابلمه اضافه کنید؛ فقط دقت کنید حرارت ملایم باشد تا سوپ به آرامی بپزد و غلیظ شود. بعد از پخت، میخکها را در صورت امکان از سوپ خارج کنید. در هنگام سرو درصورت تمایل آبلیمو اضافه کرده و در ظرف بکشید و بعد با گشنیز ساطوری تزیین کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها بهصورت استاندارد تعریف شده است؛ اما شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که طعم پیشفرض بعد از تغییر میزان مواد، مانند سبزیجات،ادویهجات یا استفاده از چاشنیهای مدنظرتان تغییر خواهد کرد.
- بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در کاسههایی پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن حبوبات به پخت بهتر و سریعتر آنها کمک میکند.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- غلظت سوپ به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیقتر باشد میتوانید میزان بیشتری آبجوش در غذا بریزید. اما بهصورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به سوپ اضافه میشود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها