slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-دم کردن-تفت دادن
سطح مهارت
متوسط
فصل
پاییز
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


پسته پلو با مرغ

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه پسته پلو با مرغ

برای 2 نفر

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

آب

به میزان لازم

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

نمک (برای مرغ)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

گوشت مرغ (فیله)

8 عدد متوسط

نمک (برای جوشاندن مرغ)

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد متوسط

پسته

1 پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده-غلیظ)

یک‌چهارم پیمانه

شوید خشک

یک‌سوم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پسته پلو با مرغ

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. فیله‌های مرغ را بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

یک تابه روی حرارت بگذارید و در آن روغن بریزید وقتی گرم شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. فیله مرغ‌ را به پیاز اضافه کنید و دوطرف آن‌ها را تفت دهید. وقتی رنگ مرغ‌ها تغییر کرد و رو به سفیدی رفت، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران دم‌کرده را روی فیله‌ها بریزید و کمی زیر و رو کنید. بعد درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ روی حرارت بسیار ملایم، با آبِ خودش بپزد و مغزپخت شود (اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِ‌جوش اضافه کنید.)، بعد شعله را خاموش کنید.

مرحله 2

مقداری آب در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت بگذارید تا به‌جوش آید. مغز پسته را در آبِ‌جوش بریزید، اجازه دهید به‌مدت 5 دقیقه بجوشد و نرم شوند، سپس در آبکش بریزید و پس از خنک‌شدن، پوسته روی مغز پسته را از آن جدا کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 5

بعد از پخت، پلو را در دیس بکشید و درکنار فیله مرغ زعفرانی سرو کنید. نوش‌جان!

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. پسته و شوید را با برنج آبکش‌شده مخلوط کنید. حالا در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج مخلوط را بریزید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.

  • وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. درصورتی که شوید تازه در دسترس دارید، آن را پاک کرده، خوب بشویید و ساطوری خرد کنید و با برنج آبکش‌شده و پسته مخلوط کرده، دَم‌کنید. میزان شوید تازه را می‌توانید برابر با شوید خشک برداشته یا بنابر ذائقه خود بیشترکنید.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها