این دستور را درست کردی؟
خورش به لرستان
مواد اولیه خورش به لرستان
برای 2 نفر2 عدد بزرگ
یک و نیم قاشق غذاخوری
به میزان لازم
1 عدد متوسط
200 گرم
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
4 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه خورش به لرستان
آمادهسازی
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
- پیاز و به را بشویید و پوست بگیرید پیاز را نگینی خرد کرده و میوه بِه را به شکل دلخواه خرد کنید.
- لپه را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا در قابلمه روغن بریزید و پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود، سپس زردچوبه بزنید و تفت دهید. بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند. حالا آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت زیاد باشد تا آب بهجوش آید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 2
حالا گوشت را در پیاز تفت دهید و مقداری آب اضافه کنید تا گوشت کاملا بپزد. (در صورت استفاده از لپه یا آن را جداگانه بپزید و در انتهای پخت به غذا اضافه کنید یا اگر از گوشت گوشاله استفاده میکنید، لپه را در اواسط پخت گوشت در غذا بریزید. هرچند برای جلوگیری از خطا بهتر است آن را جداگانه بپزید.)
مرحله 3
وقتی به انتهای پخت گوشت نزدیک شدید، رب گوجه و میوه بِه را به صورت جداگانه در کره یا روغن محلی (یا روغن مایع) تفت دهید. (میتوانید نمک و فلفل را یا به رب گوجه و میوه بِه بزنید یا آنها را در مرحله بعد داخل خود غذا بریزید.)
مرحله 4
حالا رب گوجه و میوه بِه را بههمراه سرکه، شیره، نمک، فلفل و زعفران به خورش اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشند، تا بِه بپزد و خورش جا بیفتد. (اگر در غذا چوب دارچین انداختید، برای سرو آن را خارج کنید.)
نوش جان!
نکتهها
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.میزان روغن، نمک، ادویه جات و چاشنی ها برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یکساعتونیم کاهش مییابد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- میتوانید بهجای چوب دارچین در اواخر پخت همراه با نمک و باقی چاشنی ها 1 قاشق چای خوری پودر دارچین به غذا اضافه کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها