این دستور را درست کردی؟
کشمشپلو قزوین
مواد اولیه کشمشپلو قزوین
برای 2 نفرنصف پیمانه
1 قاشق مرباخوری
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
250 گرم
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
50 گرم
2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کشمشپلو قزوین
آمادهسازی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
- گوشت را بشویید و قیمهای خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را خرد کنید.
- لپه و کشمش را پاک کنید و بشویید. کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
لپه را با مقداری آب (در حدی که روی لپه را بگیرد) در قابلمهای بپزید و آبکش کنید.
مرحله 2
در قابلمه دیگری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت را اضافه کنید و تفت دهید، سپس فلفل و زردچوبه بزنید. مقداری آب (تا حدی که روی گوشت را بگیرد) اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش آید، سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. وقتی گوشت پخت، نمک را اضافه کرده و کمی بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 3
در تابهای کمی کره بریزید؛ وقتی تقریبا ذوب شد، کشمش را در کره تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله 4
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 5
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید، بهترتیب لپه پخته، کشمش تفتخورده و گوشت پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است لپه سفت و دیرپَز را چند ساعت قبل از پخت یا از شب قبل بخیسانید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و کره بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- درصورت تمایل میتوانید از آبِ گوشت پختهشده در زمان سرو، کنارغذا استفاده کنید یا آن را در ظرف مناسب بریزید و برای استفاده در سوپ یا غذاهای دیگرفریز کنید.
- در روش سنتی در این غذا از زردچوبه استفاده نمیشود. شما هم میتوانید گوشت و پیاز را بههمراه آب، نمک و فلفل بپزید. بعد از پختِ گوشت، آن را از آب جدا کنید یا اجازهدهید آنقدر بجوشد تا سس غلیظی ایجاد شود. بعد ادامه روند پخت را مثل بالا دنبال کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها