slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


کشمش‌پلو با گوشت

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کشمش‌پلو با گوشت

برای 2 نفر

برای کشمش‌پلو

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

کشمش (پلویی)

سه‌چهارم پیمانه

زعفران

5 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

کره

50 گرم

برای قلقلی

آرد سوخاری (یا آرد نخودچی)

1 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ کرده

200 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

3 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه کشمش‌پلو با گوشت

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
  3. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید، سپس آب آن را بگیرید؛ برای این‌کار می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.
  4. پیاز را با گوشت مخلوط کنید. آرد نخودچی( یا سوخاری)، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و خوب ورز دهید. هربار از گوشت به‌اندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. بهتراست قلقلی‌ها را به مدت 1ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرد.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا قلقلی‌ها را در روغنِ داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

کره را در ماهیتابه‌ای کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید، کشمش پلویی را در ماهیتابه تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکش‌شده را بریزید، به‌‌ترتیب کشمش تفت‌خورده و زعفران را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد. بعد از پخت، کشمش پلو را در دیس بکشید و همراه با قلقلی‌هایی که آماده کرده‌اید، سرو کنید. نوش‌جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات، کره و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب ‌به‌جوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (به‌ازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها