slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


کشمش‌پلو با مرغ زعفرانی

5

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کشمش‌پلو با مرغ زعفرانی

برای 2 نفر

برای کشمش‌پلو

برنج

2 پیمانه

نمک (برای خیساندن برنج)

1 قاشق غذاخوری

زعفران (دم‌کرده وغلیظ)

یک‌چهارم پیمانه

کشمش

سه‌چهارم پیمانه

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

کره

50 گرم

آب

به میزان لازم

مرغ

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گوشت مرغ

350 گرم

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

زعفران (دم‌کرده غلیظ)

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کشمش‌پلو با مرغ زعفرانی

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
  3. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید.
  4. مرغ را مکعبی خردکنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

پیاز را در ماهیتابه‌ای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ به‌آرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِ‌جوش اضافه کنید.

مرحله 2

کره را در ماهیتابه‌ای کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید، کشمش پلویی را در ماهیتابه تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکش‌شده را بریزید، به‌‌ترتیب کشمش تفت‌خورده و زعفران را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد. بعد از پخت، کشمش پلو را در دیس بکشید و همراه با مرغ زعفرانی که آماده کرده‌اید، سرو کنید. نوش‌جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات، کره و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. درصورتی که تمایل دارید از ران یا ساق مرغ استفاده کنید به‌جای مرحله 1 به این روش عمل کنید. مرغ را بشویید و با آب روی حرارت زیاد بگذارید و زمانی که آب جوشید و کف‌ سفید رنگی مشاهده کردید، مرغ را از روی حرارت بردارید و در آبکش خالی کنید و بشویید. روی مرغ، کمی زعفران دم‌کرده بریزید و ماساژ دهید، سپس در ماهیتابه‌ای روغن داغ کنید و مرغ را در آن سرخ کنید. مرغ که سرخ شد از روی حرارت بردارید. پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود، حالا نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین و برگ بو را اضافه کنید و تفت دهید، سپس مرغ سرخ‌شده را همراه با آبِ جوش به پیاز اضافه کنید. (اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشید می‌توانید آبِ جوش بیشتری بریزید.) درِ ماهیتابه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. در انتهای زمان پختِ مرغ، پودرهل و کمی زعفران اضافه کنید و چند دقیقه‌ای زمان دهید تا طعم هل و زعفران در غذا پخش شود. قبل از سرو چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید.1 عدد چوب دارچین کوچک و یک عد برگ بو برای 350 تا 400 گرم مرغ با استخوان برای 2 نفر کافیست.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها