slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


رشته‌پلو با مرغ

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه رشته‌پلو با مرغ

برای 2 نفر

برنج

2 پیمانه

زعفران (دم‌کرده غلیظ)

4 قاشق غذاخوری

گوشت سینه مرغ (بدون استخوان)

350 گرم

کشمش

نصف پیمانه

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

رشته پلویی

100 گرم

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

گلاب

5 قاشق غذاخوری

خلال بادام

2 قاشق غذاخوری

نمک (برای پخت مرغ)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای خیساندن برنج)

1 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه رشته‌پلو با مرغ

آماده‌سازی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

مرحله 2

  1. مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس نگینی خرد کنید.
  3. خلال بادام و پسته را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه گلاب بخیسانید.
  4. کشمش را پاک کنید و بشویید. بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

پیاز را در ماهیتابه‌ای در روغن داغ تفت دهید تا بلوری شود؛ سپس مرغ را در پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه و هل را اضافه کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ به آرامی روی حرارت ملایم با آبِ خودش بپزد؛ در اواسط پخت، کمی زعفران اضافه کرده، صبر کنید مرغ با زعفران بپزد و طعم بگیرد تا طلایی رنگ شود.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. 4 تا 5 دقیقه بعد رشته خرد شده را اضافه کنید و مجدد 4 تا 5 دقیقه صبر کنید تا رشته با برنج در آب بجوشد. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود؛ برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت پلو، کمی روغن ریخته، درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید، سپس چند کفگیر از برنج و رشته آبکش‌شده را روی ته‌دیگ بریزید، کمی پودر دارچین بپاشید و این‌کار را تکرار کنید تا مخلوط برنج و رشته تمام شود. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد؛ زمانی که از برنج بخار بلند شد، مقداری کره یا روغن داغ کرده یا روغن کرمانشاهی روی آن بریزید و دوباره بگذارید دم بکشد.

مرحله 4

کشمش را آبکش کنید و به‌همراه خلال بادام و پسته با کره تفت دهید، کمی زعفران بر روی آن‌ها بریزید. برنج دَم‌کشیده را در دیس بکشید و با مرغ، خلال بادام و پسته و کشمش تزیین کنید.

نکته‌ها

  1. میزان زعفران،روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  3. درصورتی‌که تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد و آبدار باشد، موقع پخت بنابرسلیقه خود کمی آبِ جوش به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها