slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
دم کردن
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


رشته‌پلو با گوشت

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه رشته‌پلو با گوشت

برای 2 نفر

خلال پسته (درصورت تمایل)

2 قاشق غذاخوری

خلال بادام

2 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

نمک (برای گوشت)

1 قاشق چای‌خوری

آرد سوخاری (یا آرد نخودچی)

1 قاشق غذاخوری

گلاب

5 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

کشمش

نصف پیمانه

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

زعفران (دم‌کرده)

2 قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده

200 گرم

رشته پلویی

100 گرم

طرز تهیه رشته‌پلو با گوشت

آماده‌سازی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

مرحله 2

  1. پیاز را بشویید، پوست بگیرید، سپس ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید؛ برای این کار می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.
  2. پیاز رنده‌شده و آب‌گرفته را با گوشتچرخ‌کرده مخلوط کنید. آرد سوخاری یا نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و خوب ورز دهید. هربار از مخلوط گوشتی به ‌اندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. بهتر است قلقلی‌ها را به مدت 1ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
  3. کشمش را پاک کنید و بشویید. بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
  4. خلال بادام و پسته را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ گلاب بخیسانید، سپس آبکش کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

بعد از گذشت 1 ساعت، قلقلی‌ها را در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. 4 تا 5 دقیقه بعد رشته خرد شده را اضافه کنید و مجدد 4 تا 5 دقیقه صبر کنید تا رشته با برنج در آب بجوشد. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود؛ برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت پلو، کمی روغن ریخته، درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید، سپس چند کفگیر از برنج و رشته آبکش‌شده را روی ته‌دیگ بریزید، کمی پودر دارچین بپاشید و این‌کار را تکرار کنید تا مخلوط برنج و رشته تمام شود. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد؛ زمانی که از برنج بخار بلند شد، مقداری کره یا روغن داغ کرده یا روغن کرمانشاهی روی آن بریزید و دوباره بگذارید دم بکشد.

مرحله 4

کشمش را به‌همراه خلال بادام و پسته با کره تفت دهید، کمی زعفران بر روی آن‌ها بریزید. برنج دَم‌کشیده را در دیس بکشید و با مرغ، خلال بادام و پسته و کشمش تزیین کنید.

نکته‌ها

  1. میزان زعفران،روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها