این دستور را درست کردی؟
پلو آبکشی
مواد اولیه پلو آبکشی
برای 2 نفربه میزان لازم
2 پیمانه
4 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پلو آبکشی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 4
بعد از اینکه برنج دَم کشید، مقداری از برنج بردارید، با زعفران دمکرده مخلوط کنید و روی برنج سفید بریزید. برنج آبکشی برای سرو در کنار انواع خورشها و غذاها آماده است. نوشجان!
نکتهها
- میزان روغن، زعفران و نمک برای حفظ سلامتی شما، بهصورت استاندارد تعریف شدهاست؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها