این دستور را درست کردی؟
خورش ساق
مواد اولیه خورش ساق
برای 2 نفربرای خورش
4 قاشق غذاخوری
80 گرم
300 گرم
50 گرم
به میزان لازم
1 پیمانه
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
برای قلقلی
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
200 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
طرز تهیه خورش ساق
آمادهسازی
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید. آب پیاز را بگیرید، برای این کار میتوانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.
- پیاز رندهشده و آبگرفته را با مرغ چرخکرده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد سوخاری یا نخودچی خوب ورز دهید. از مواد به اندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. قلقلیها را در ظرفی بچینید و بهمدت 1 ساعت در یخچال بگذارید.
- اسفناج و گشنیز را پاک کنید، بشویید و خرد کنید
- لپه را پاک کنید و بشویید.
- عصاره را در آبجوش حل کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
بعد از گذشت 1 ساعت قلقلیها را در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
لپه را با مقداری آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد؛ کف روی آن را جمع کنید. وقتی لپه پخت و نرم شد، آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 3
در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، روغن بریزید تا گرم شد، سپس اسفناج و گشنیز را در آن تفت دهید. بعد زردچوبه، نمک، فلفل و آرد برنج را هم اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله 4
حالا کوفته قلقلیها را اضافه کنید بعد لپه را هم بههمراه آب و عصاره حل شده در آب به خورش اضافه کنید؛ درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش جابیافتد و به روغن بنشیند. در اواخر پخت هم آبنارنج اضافه کنید و اجازه دهید خورش کمی بجوشد و طعم بگیرد.
نکتهها
- به جای آبنارنج میتوانید از آبغوره یا کمی پودر لیموعمانی استفاده کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- بهجای عصاره مرغ یا گوشت حلشده در آب میتوانید از آبِ مرغ یا گوشت استفاده کنید.
- لپههای ریز معمولا دیرپزند و بهتر است 2 تا 3 ساعت قبل از پخت خورش، آنها را در کاسهای آب بخیسانید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها