slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
کم
فصل
بهار
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


بورانی شنگ

4

وقتی تکمیل شد، خبرم کن.

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه بورانی شنگ

برای 2 نفر

نمک (برای خیساندن برنج)

1 قاشق غذاخوری

لپه

یک‌سوم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

نمک (برای پخت برنج)

1 قاشق چای‌خوری

تخم مرغ

2 عدد متوسط

برنج

یک و نیم پیمانه

آب (برای شنگ)

سه‌چهارم پیمانه

شنگ

300 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه بورانی شنگ

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. لپه را پاک کنید و با آب ولرم بشویید.
  3. شنگ را پاک کنید، خوب بشویید و ریز خردکنید.
  4. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی ریز خردکنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لپه را با مقداری آب (درحدی که روی لپه را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در این فاصله پیاز را در قابلمه دیگری با کمی روغن سرخ کنید؛ سپس شنگ را در آن تفت دهید. کمی آب بریزید و درب قابلمه را ببندید تا شنگ روی حرارت ملایم بپزد و آبِ سبزی کشیده شود. بعد از پخت، نمک و فلفل بزنید و خوب زیر و رو کرده، شعله را خاموش کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه دیگری را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. بعد برنج آبکش‌شده و لپه پخته را داخل قابلمه شنگ بریزید و خوب زیر و رو کنید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت نیاز دم‌کنی مناسب بگذارید)، شعله را روشن کرده، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

مرحله 5

وقتی غذا دَم‌کشید، در تابه‌ای نیمرو درست کرده و در کنار غذا سرو کنید.

نکته‌ها

  1. بهتر است لپه سفت و دیرپَز را چند ساعت قبل از پخت یا از شب قبل بخیسانید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب ‌به‌جوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (به‌ازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  5. بعد از پخت غذا، به‌میزان دلخواه ماست و سیرتازه رنده شده را ترکیب کرده و در کنار یا روی غذا سرو کنید.

شنگ چیه ؟ از کجا تو تهران میتونیم تهیه کنیم؟

فاطیما هاشمی۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

شنگ رو از کجا بگیریم توی تهران هست؟

نگین اخلاقی۲۸ فروردین ۱۴۰۳

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها

وقتی تکمیل شد، خبرم کن.