slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
جوشاندن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
زمستان-پاییز
زادگاه
سمنان

این دستور را درست کردی؟


خورش به سمنان

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش به سمنان

برای 2 نفر

پیاز

1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

گوشت گوسفند

200 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

شکر

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

لپه

یک‌سوم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آبغوره

4 قاشق غذاخوری

به

1 عدد متوسط

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش به سمنان

آماده‌سازی

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
  2. لپه را پاک کنید و بشویید.
  3. پیاز و میوه به را بشویید و پوست بگیرید.
    • پیاز را نگینی ریز خرد کنید.
    • میوه به را خلالی یا به شکل دلخواه خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

در ظرفی لپه را با مقداری آب بپزید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در این فاصله در قابلمه مدنظر برای پخت خورش، روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. پیاز که بلوری شد به آن زردچوبه بزنید و تفت دهید تا طلایی شود. بعد گوشت را در پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کند. حالا آب بریزید و درب ظرف را ببندید (اول حرارت را زیاد کند تا آب به‌جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد.

مرحله 3

در یک تابه کمی روغن بریزید تا گرم شود، سپس میوه به را در آن تفت دهید؛ بعد به آن رب گوجه بزنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی آن گرفته شود. دارچین، شکر، نمک و آب‌غوره را هم اضافه کرده و زیروروکنید.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، محتویات تابه را همراه با لپه پخته به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش چند غل بزند و مزه‌دار شود. وقتی میوه به کمی نرم شد و خورش به غلظت دلخواه رسید، آماده سرو است.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، آب‌غوره، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  3. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت می‌شود.
  4. اگر لپه سفت و ریز است، بهتر است 2 ساعت قبل از شروع آشپزی در کاسه‌ای آب بخیسانید.
  5. درصورت تمایل می‌توانید همراه با دارچین و شکر و نمک به میزان دلخواه یا حداقل 1 قاشق چای‌خوری فلفل سیاه به‌ازای هر دونفر به غذا اضافه کنید.
  6. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها