slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز-سرخ کردن
زادگاه
گیلان

این دستور را درست کردی؟


شامی گیلانی

4.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه شامی گیلانی

برای 2 نفر

مواد اولیه شامی گیلانی

گوشت گوسفند (یا گوساله)

150 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

تخم مرغ

1 عدد متوسط

نخود

50 گرم

آب

به میزان لازم

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

سیب زمینی (در صورت تمایل)

100 گرم

طرز تهیه شامی گیلانی

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را بشویید تا مو یا خرده استخوانی نداشته باشد، سپس آن را خرد کنید.
  2. پیاز و نخود را بشویید.
  3. پیاز را پوست بگیرید.

مراحل پخت

مرحله 1

گوشت را به همراه پیاز بار گذاشته و پس از نیم پز شدن آن، نخود را اضافه کنید تا در کنار هم بپزند.

  • در صورتی که تمایل به استفاده از سیب زمینی دارید، آن را با مقداری آب در قابلمه دیگری بپزید و بعد از پخت، پوست آن را گرفته و رنده کنید.

مرحله 2

پس از پخت نخود و گوشت، آن ها را خوب بکوبید و با سیب زمینی (در صورت تمایل)، نمک، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ ورز داده و مانند کتلت در روغن سرخ کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. در بعضی مناطق به جای نخود از لپه استفاده میکنند.
  2. میتوانید به جای 50 گرم نخود آبگوشتی از 150 گرم لپه استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
  3. در بعضی مناطق سیب زمینی پخته هم استفاده میشود.
  4. میزان روغن، نمک، ادویه جات و چاشنی ها برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می یابد.
  6. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  7. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. برای این کار نخود را با مقدار مناسبی آب (به اندازه ای که آب، نخود را کامل بپوشاند) در کاسه بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورد؛ چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. این کار به کمتر شدن زمان پخت نخود هم کمک میکند.
  8. در صورتی که لپه مصرفی ریز، سفت و دیر پز است، آن را چند ساعتی بخیسانید. در صورت استفاده از لپه، تمامی آنچه برای نخود گفته شد، برای لپه هم انجام شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها