این دستور را درست کردی؟
شیرینپلو با مرغ
مواد اولیه شیرینپلو با مرغ
برای 2 نفر2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
8 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
50 گرم
40 گرم
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
طرز تهیه شیرینپلو با مرغ
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- خلال بادام و پسته را به مدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- فیلههای مرغ را بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
یک تابه روی حرارت بگذارید و در آن روغن بریزید وقتی گرم شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. فیله مرغ را به پیاز اضافه کنید و دوطرف آنها را تفت دهید. وقتی رنگ مرغها تغییر کرد و رو به سفیدی رفت، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران دمکرده را روی فیلهها بریزید و کمی زیر و رو کنید. بعد درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ روی حرارت بسیار ملایم، با آبِ خودش بپزد و مغزپخت شود (اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِجوش اضافه کنید.)، بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 2
خلال پوست پرتقال را به مدت 4 تا 5 دقیقه در آب (درحدی که روی پوست پرتقال را بگیرد) بجوشانید، سپس در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید، این کار را 3 الی 4 بار تکرار کنید؛ حتما هر بار که پوست پرتقال را در آبکش میریزید، خوب با آب سرد بشویید تا تلخیاش کاملا گرفته شود. حالا در تابهای کمی روغن بریزید تا گرم شود، پوست پرتقال را روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شوند و شکر، باقیمانده زعفران و پودر هل را به آن اضافه کنید و همبزنید. خلال بادام و پسته را هم به باقی مواد اضافه کنید و پس از یک تفت کوچک، درب ظرف را بگذارید و 5 دقیقهای به پوست پرتقال و خلال بادام و پسته فرصت دهید تا خوب عطر و طعم بگیرند بعد شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 5
بعد از اینکه برنج دَم کشید، مقداری از برنج بردارید و با زعفران دمکرده مخلوط کنید. برنج سفید را در ظرف سرو بکشید و با خلال پوست پرتقال، بادام و زرشک تفت خورده، مرغ پخته و برنج زعفرانی تزیین کنید. نوشجان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات، شکر، کره و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- میتوانید از زرشک هم استفاده کنید. به اینصورت که زرشک شستهشده را در کمی کره تفت دهید و به آن شکر بزنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم تفت بخورد تا شکر ذوب شود . میتوانید خلال بادام و پسته و زرشک را با هم در یک تابه تفت دهید اما برای جلوگیری از ترکیب رنگ زرشک و خلال و مجلسیشدن تزیینات بهتر است جداگانه تفت بخورند.
- میتوانید خلال بادام و پسته و جداگانه در کمی کره تفت دهید.
- میتوانید از زرشک هم استفاده کنید. به اینصورت که زرشک شستهشده را در کمی کره تفت دهید و به آن شکر بزنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم تفت بخورد تا شکر ذوب شود .
- میتوانید بهجای روغن برای تفت پوست پرتقال از کمی کره استفاده کنید.
- میتوانید خلال پوست پرتقال تفتخورده، مرغ، خلال بادام و پسته و سایر مواد دلخواه خود را به جای تزیین، لابلای برنج بریزید و دَمکنید.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها