این دستور را درست کردی؟
شله مشهدی
مواد اولیه شله مشهدی
برای 2 نفرمواد لازم برای آش
نصف قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
سهچهارم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
نصف پیمانه
1 عدد متوسط
1 پیمانه
نصف قاشق چایخوری
150 گرم
1 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
4 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای قیمه
1 عدد متوسط
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
4 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
150 گرم
طرز تهیه شله مشهدی
آماده سازی
مرحله 1
- برنج، نخود، لوبیا چیتی، ماش و لپه (در صورت استفاده) را جداگانه پاک کرده و بشویید.
- پیاز ها را شسته و پوست بگیرید، سپس 2 عدد از پیازها را نگینی یا خلالی خرد کرده و دیگری را نگه دارید.
- گوشت (در صورت تمایل با استخوان برای داخل آش) را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
- گوشت خورشی (برای قیمه) را خوب شسته و ریز خرد کنید.
طرز تهیه قیمه
مرحله 1
نصف پیاز های خرد شده را در کمی روغن سرخ کرده، زردچوبه بزنید و گوشت خورشی را به آن اضافه کرده و تفت دهید. حالا به غذا کمی رب بزنید و اجازه دهید با بقیه مواد تفت بخورد.
مرحله 2
پس از این که رب گوجه خوب تفت خورد، آب اضافه کنید تا گوشت پخته شده و آب، کاملا به خورد آن برود.
مرحله 3
در ادامه پس از این که قیمه آماده شد، آن را کنار گذاشته تا بعد از پخت آش، روی آن بریزید.
- در صورت تمایل لپه را جداگانه پخته و به قیمه اضافه کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
گوشت (درصورت تمایل با استخوان) را به همراه 1 پیاز کامل، زردچوبه، چوب دارچین (در صورت تمایل)، برگ بو و مقدار مناسبی آب بار بگذارید تا به آرامی بپزد. (اگر از گوشت با استخوان استفاده کردهاید، آن را به حدی بپزید که گوشت از استخوان جدا شود.)
- گوشت پخته را بکوبید.
- برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به طریقه پخت گوشت مراجعه کنید.
مرحله 2
نخود، لوبیا چیتی و ماش را در ظرفی دیگر بار بگذارید تا بپزند.
- میتوانید نخود، لوبیا چیتی و ماش را جداگانه بپزید و بعد باهم مخلوط کنید.
مرحله 3
برنج و بلغور را با مقداری آب در ظرفی که برای پخت آش در نظر گرفتید بریزید تا باهم بجوشند.
- میتوانید برنج و بلغور را جداگانه بپزید و بعد باهم مخلوط کنید.
مرحله 4
باقیمانده پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید و آن را کنار بگذارید.
مرحله 5
پس از لعاب انداختن و پختن بلغور و برنج، حبوبات، پیاز سرخ شده و گوشت کوبیده را به همراه نمک و فلفل به بلغور و برنج اضافه کرده، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
- در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.
- آش را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
- نمک آش را اندازه کنید.
- در پایان آش باید غلظتی مانند حلیم داشته باشد.
مرحله 6
آش جا افتاده را در بشقاب یا کاسه بکشید و قیمه ای که از قبل تهیه کردید را به عنوان تزیین روی آن ریخته و سرو کنید.
اگر قیمه سرد شده آن را داغ کنید.
نوش جان!
نکتهها
- درصورت نداشتن برنج نیم دانه (برنج نیمه، برنج گرده، خرده برنج یا برنج آشی) میتوانید از برنج کامل استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پخت آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده دانه ها به راحتی خرد شوند.
- نخود، انواع لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شده و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
- در زمان پخت ماش، درب ظرف را نبندید تا پوسته آن جدا نشود و ظاهر خود را حفظ کند.
- بهتر است لپه های سفت و دیر پز از شب قبل خیسانده شود.
- بسته به ذائقه خود می توانید میزان فلفل را کم یا زیاد کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها