slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هندوستان

این دستور را درست کردی؟


پلومیگو با نخودسبز

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه پلومیگو با نخودسبز

برای 2 نفر

گرام ماسالا

1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نخود سبز

1 پیمانه

فلفل سبز

2 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

میگو

300 گرم

نمک (برای میگو)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

آب

به میزان لازم

برنج

2 پیمانه

نمک (برای پختن برنج)

1 قاشق مرباخوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل قرمز

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پلومیگو با نخودسبز

مرحله 1

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. میگو را پاک کرده، رگ‌گیری کنید و بشویید.
  3. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خردکرده، سیر را رنده کنید.
  4. سیر، میگو، گرام ماسالا، زردچوبه و فلفل‌قرمز را در ظرفی بریزید و خوب باهم مخلوط کنید؛ بهتر است درب ظرف را ببندید و میگو مخلوطشده را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خوب مزه بگیرد.
  5. فلفل‌سبز را خوب بشویید و ساطوری خردکنید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه‌ای را آب بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید، وقتی به‌جوش آمد نخودسبزها را در آن بریزید تا آب‌پز و کاملا نرم شوند؛ بعداز پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 3

در ماهیتابه‌ای کمی روغن داغ کنید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. میگو مزه‌دارشده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آبِ میگو کشیده‌شود، بعد فلفل‌سبز، فلفل‌سیاه و نمک را اضافه کنید و هم‌بزنید. درنهایت نخودسبزِ پخته را بریزید و خوب زیر و رو کرده، سپس شعله را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید.

مرحله 4

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 5

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکش‌شده را بریزید، بعد کمی از مواد داخل ماهیتابه را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و مخلوط میگو و نخودسبز تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی استفاده کنید) و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بجای نخود سبز می‌توانید از کنسرو آن استفاده کنید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. اگر ادویه گرام‌ماسالا در دسترس ندارید می‌توانید از ترکیب زنجبیل، دارچین، جوز بویا (جوز هندی)، فلفل و هل (هرکدام به‌میزان 1 قاشق مرباخوری سرپُر) و زیره (به‌میزان 1قاشق غذاخوری) به‌علاوه میخک آسیاب‌شده (1قاشق چای‌خوری سرپُر) این ادویه را درست کرده و به‌میزان ذکرشده در غذا استفاده کنید.
  4. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  5. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها