این دستور را درست کردی؟
بریانی سِندی
مواد اولیه بریانی سِندی
برای 2 نفر5 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
400 گرم
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
2 پیمانه
30 گرم
3 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
1 عدد متوسط
3 قاشق غذاخوری
یکسوم پیمانه
1 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
2 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
طرز تهیه بریانی سِندی
آمادهسازی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
- گوشت را بشویید و در ابعاد دلخواه خرد کنید.
- پیازها را بشویید و پوست بگیرید، سپس نیمی را خلالی و نیمی را نگینی خرد کنید.
- سیر و زنجبیل را بشویید و پوست بگیرید، سپس ریز رنده کنید.
- خلال بادام را به مدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید.
- گشنیز را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس پیازهای نگینی را در آن تفت دهید تا بلوری شود. حالا زنجبیل، سیر، فلفل قرمز، پاپریکا، تخم گشنیز، زیره، دارچین، هل و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. بعد گوشت را اضافه کنید و در ادویهجات خوب تفت دهید تا رنگ آن برگردد. درنهایت ماست و برگ بو را بههمراه مقدار مناسبی آبِ جوش روی گوشت بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند تا یک سس غلیظ باقی بماند.
مرحله 2
بعد از پختِ کامل گوشت، گشنیز خردشده و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید پنج دقیقه دیگر قابلمه روی حرارت بماند و کمی بجوشد تا طعم نمک به خورد مواد برود، بعد شعله را خاموش کنید. در آخر چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 5
در این فاصله، پیازهای خلالی را در تابهای حاوی روغن داغ بههمراه کمی زردچوبه خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 6
قبل از سرو غذا، ابتدا زعفران را در شیرِداغ دَم کنید. همچنین مقداری کره در یک ماهیتابه ذوب کنید و کشمش را بههمراه خلال بادام در آن تفت دهید وکنار بگذارید.
مرحله 7
وقتی برنج دَم کشید، مقداری از آن را بردارید و با زعفرانِ دَمشده در شیر ترکیب کنید و برای تزیین کنار بگذارید. برای سرو، اول برنج سفید را در دیس بکشید و بعد برنج زعفرانی را روی آن بریزید و در پایان سس گوشت را اضافه کنید. درنهایت، پیازداغ و مخلوط کشمش و خلال بادام را هم برای تزیین روی برنج بریزید.
نکتهها
- میزان روغن، کره، ادویهجات، زعفران، نمک و سایر مواد، بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت 2 قاشق غذاخوری نمک ذکرشده برای خیساندن 2 پیمانه برنج (برای 2 نفر) را مستقیم در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، مانند مرحله 2 منتظر بمانید تا مغز پخت شود، سپس آبکشی کنید. در این حالت هم بهتر است کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید. تِستِ پخت برنج هم انجام دهید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- حتما نمک را بعد از پختِ گوشت اضافه کنید. نمکزدن به غذا در ابتدای پخت باعث سفت و دیرپزشدن گوشت میشود.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
- استفاده از پیازداغ کاملا اختیاری است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها