slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
شیرین
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
اردبیل

این دستور را درست کردی؟


سوتی‌پلو

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه سوتی‌پلو

برای 2 نفر

برنج

2 پیمانه

گردو (نیم‌کوب)

4 قاشق غذاخوری

کره

50 گرم

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

شیرگاو

2.5 پیمانه

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

آب (برای جوشاندن برنج)

3 پیمانه

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

کشمش

نصف پیمانه

قیسی

10 عدد متوسط

زعفران (دم‌کرده)

5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوتی‌پلو

آماده‌سازی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

مرحله 2

  1. گردو را خرد کنید.
  2. کشمش را بشویید و به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید..
  3. قیسی را خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

شیر، آب و نمک را با هم در قابلمه‌ای بریزید تا بجوشند، بعد برنج را به آن اضافه کنید، بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است. برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید( تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود) و کنار بگذارید.

مرحله 2

در تابه کمی روغن بریزید و قیسی و کشمش را تفت دهید، سپس گرد و را اضافه کنید، هم‌بزنید و بعد از یک تفت کوچک، تابه را کنار بگذارید.

مرحله 3

در قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته، ته‌دیگ مورد نظر خود را بگذارید و برنج آبکش‌شده را روی ته‌دیگ بریزید. چند تکه کره روی برنج بگذارید، سپس زعفران روی آن بریزید و بعد مخلوط تفت‌خورده قیسی و کشمش و گردو را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دَم‌بکشد.

روش دوم پخت

مرحله 1

ابتدا برنج را به‌همراه شیر در قابلمه بریزید. نمک، زعفران و کره یا روغن را هم اضافه کرده و آن را به صورت کته آماده کنید.

مرحله 2

قیسی و کشمش را روی برنج بگذارید تا بخارپز شوند. در پایان پلو را با گردو خردشده تزیین کنید.

  • البته می‌توانید قیسی و کشمش را در روغن یا کره تفت داده و لابه‌لای پلو بریزید یا آن‌ها را در کنار گردو برای تزئین غذا استفاده کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و کره به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. به جای قیصی می توانید از خرما استفاده کنید.
  3. بعضی افراد سوتی پلو را با ماهی دودی میل می کنند.
  4. می‌توانید گردو را برای تزیین استفاده کنید یا حتی حذف کنید.
  5. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن یا میزان آب موردنیاز را افزایش دهد.
  6. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها