slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
تند
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هندوستان

این دستور را درست کردی؟


دمی ادویه

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دمی ادویه

برای 2 نفر

فلفل قرمز

1 قاشق چای‌خوری

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

برنج

2 پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌سوم قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

آب (برای پخت برنج)

3 پیمانه

فلفل سبز تند

1 عدد متوسط

گرام ماسالا

1 قاشق مرباخوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

طرز تهیه دمی ادویه

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. فلفل‌سبز را خوب بشویید و نگینی خرد کنید.
  3. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
  4. پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را رنده یا ساطوری کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و کف آن روغن بریزید؛ گرم که شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. فلفل سبز را اضافه کنید و بعد از یک تفتِ کوچک، سیر را اضافه کنید و هم‌بزنید؛ عطر سیر که بلند شد، ماسالا، زردچوبه، نمک و فلفل بزنید و خوب با باقی مواد مخلوط کنید.

مرحله 2

حالا برنج و آب را هم داخل قابلمه بریزید و خوب زیر و رو کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد با هم بجوشند و آب کاملا تبخیر شود؛ وقتی آب کشیده شد حرارت را کم کنید با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَم‌کنی بگذارید) و منتظر بمانید تا بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.

نکته‌ها

  1. اگر گرام ماسالا در دسترس ندارید، می‌توانید از ترکیب آسیاب‌شده 1 قاشق غذاخوری زیره، 1 قاشق مرباخوری دارچین، 1 قاشق مرباخوری زنجبیل، 1 قاشق مرباخوری جوز هندی، 1 قاشق مرباخوری فلفل سیاه، 1 قاشق مرباخوری هل و 1 قاشق چای‌خوری میخک استفاده کنید؛ پس از آماده سازی، از ادویه به میزان مورد نیاز بردارید و داخل غذا بریزید.
  2. میزان نمک، ادویه‌جات، روغن و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است به‌ازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپخت‌شدن داشته باشد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها