slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
دم کردن
سطح مهارت
سخت
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


ته‌چین اسفناج با گوشت

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه ته‌چین اسفناج با گوشت

برای 2 نفر

نمک

1 قاشق چای‌خوری

اسفناج

500 گرم

روغن مایع

یک‌سوم پیمانه

زعفران (دم‌کرده)

یک‌چهارم قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آرد سوخاری (یا آرد نخودچی)

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

گوشت چرخ کرده

200 گرم

گلاب

2 قاشق غذاخوری

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

ماست (سفت و شیرین)

3 قاشق غذاخوری

تخم مرغ (سفیده)

1 عدد متوسط

زیره سیاه (پودر )

1 قاشق مرباخوری

تخم مرغ (زرده)

2 عدد متوسط

دارچین (پودر )

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

طرز تهیه ته‌چین اسفناج با گوشت

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس رنده کنید و آبش را بگیرید؛ برای این‌کار می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.
  3. در کاسه‌ای پیاز و گوشت را مخلوط کنید، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد بزنید و خوب ورز دهید. هربار از گوشت به‌اندازه یک گردو بردارید وقلقلی درست کنید. بهتراست قلقلی‌ها را به مدت 1ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
  4. اسفناج را پاک کنید، خوب بشویید و ساطوری کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

قلقلی‌ها را در تابه‌ای حاوی روغنِ داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

اسفناج را در قابلمه‌ای بریزید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم با آب خودش بپزد. توجه داشته باشد اسفناج نباید آب داشته باشد، پس بگذارید آبِ اسفناج کاملاً تبخیر شود و بعد حرارت را خاموش کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج بجوشد و به حد کافی بپزد (برای پخت ته‌چین، باید برنج را زنده‌تر از حالت چلو بردارید.).

برنج را آبکش کنید، مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید و کنار بگذارید تا برنج خنک شود.

مرحله 4

در کاسه‌ای ماست و زعفران را با کمی نمک مخلوط کنید. در کاسه دیگری تخم‌مرغ را خوب هم‌بزنید و به مخلوط ماست زعفرانی اضافه کنید و دوباره هم‌بزنید تا یکدست شود. در صورت تمایل گلاب را اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا مخلوط تخم‌مرغی و برنج آبکش‌شده را در ظرفی بریزید و خوب زیر و رو کنید؛ ولی زیاد هم‌نزنید که برنج له نشود.

مرحله 5

فر را روی دمای 170 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. در این فاصله در ظرفی نچسب و نسوز، مقداری روغن ریخته، نیمی از برنجِ تخم‌مرغی را ته ظرف بریزید، سپس اسفناج پخته، گوشت‌های قلقلی سرخ‌شده را روی برنج بریزید، بعد کمی زیره، دارچین و فلفل بپاشید. حالا بقیه برنج را اضافه کرده و سطح آن را با قاشق صاف کنید. مقداری روغن روی برنج بریزید و کمی فشار دهید تا بافت مواد منسجم شود. (توجه کنید در هنگام پُرکردن ظرف، مواد ته‌چین را در وسط ظرف بریزید تا به حد کافی از دیواره‌ها فاصله داشته باشند و موقع پخت نسوزند.) روی ظرف فویل بکشید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید. ظرف را به مدت 1 ساعت داخل فر گرم‌شده با دمای 170 درجه سانتی‌گراد بگذارید. (از آنجاکه دمای فرها و بسته به آن زمان مورد نیازممکن است متفاوت باشد، مرتب به غذا سر بزنید تا وقتی کناره‌های ته‌چین طلایی شد و حالت ته‌دیگ پیدا کرد، از فر خارج کنید.)

نکته‌ها

  1. میزان روغن، زعفران، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد برای حفظ سلامتی شما، به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. ظرف انتخابی برای پخت ته‌چین حتما نچسب و نسوز باشد. بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید که هم غذا به آن نمی‌چسبد، هم اینکه برای اطمینان از پختِ ته‌چین می‌توانید رنگ غذا را به‌راحتی از ته ظرف بررسی کنید.
  3. حتما از ماست سفت و شیرین استفاده کنید.
  4. اگر دوست دارید ته‌چین نرمی داشته باشید، فقط از زرده تخم‌مرغ استفاده کنید. اما برای داشتن ته‌چینی برشته و ترد، سفیده را هم اضافه کنید.
  5. می‌توانید به‌جای استفاده از فر، ظرف را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا خوب دم بکشد. دراینصورت حتما از یک دم‌کنی مناسب استفاده کنید و حتما قابلمه نچسب باشد.
  6. می‌توانید بنابر ذائقه خود، از ترکیب زرشک، خلال بادام و خلال پسته برای تزیین ته‌چین استفاده کنید. برای این‌کار، به ازای هر 2 نفر، 4 تا 5 قاشق غذاخوری زرشک را خوب بشویید و آبکش کنید. خلال بادام و خلال پسته را هم بشویید و به‌مدت 10 تا 15 دقیقه در گلاب (تا حدی که روی بادام و پسته را بگیرد) بخیسانید و سپس آبکش کنید. پس از گذشت این مدت زمان، در تابه مقداری کره یا روغن در تابه بریزید و زرشک را در آن تفت داده، سپس شکر را اضافه کنید و تفت دهید. در پایان خلال بادام و خلال پسته را هم اضافه کنید و تفت دهید. مخلوط به‌دست آمده را در زمان سرو، به‌عنوان تزیین، روی ته‌چین بریزید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها