این دستور را درست کردی؟
شیرپلو تبریزی
مواد اولیه شیرپلو تبریزی
برای 2 نفر2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
350 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
50 گرم
2 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
طرز تهیه شیرپلو تبریزی
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و بهمدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است کشمش را بهمدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
- خلال پسته و بادام را بهمدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
پیاز را در ماهیتابهای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ بهآرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِجوش اضافه کنید.
مرحله 2
شیر و آب را در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشند. وقتی بهجوش آمد، برنج را بههمراه زعفران و نمک اضافه کنید و اجازه دهید بهآرامی بپزد تا برنج نرم شود.بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است؛ البته در هنگام پخت، تقریبا تمام شیر جذب برنج میشود.
مرحله 3
برنج را آبکشی کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، برنج آبکششده را بریزید. بلافاصله کره را درتابهای ذوب کنید و به همراه گلاب روی برنج بریزید. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
در تابهای کمی روغن گرم کنید و کشمش را در ان تفت دهید، سپس دارچین بزنید و تابه را کنار بگذارد. تابه دیگری بردارید و بعد از ذوبِ کمی کره، خلال پسته و بادام را در آن تفت دهید و کنار بگذارید. وقتی شیرپلو دَم کشید، در ظرف سرو بریزید و با کشمش، خلال بادام و پسته و مرغِ پخته تزیین کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات، کره و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- شما میتوانید این غذا را بهصورت دمی تهیه کنید. برای اینکار و به ازای هر 2 نفر، 2 پیمانه برنج خیسخورده را به همراه 2 پیمانه شیر، 1.5 پیمانه آب، 1 قاشق مرباخوری نمک، 1 قاشق غذاخوری کره و 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ در قابلمه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آبِ برنج تبخیر شود، سپس حرارت را کم کنید، گلاب را اضافه کرده، با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. در صورتی که فرصت خیساندن برنج را ندارید برای 2 پیمانه برنج 2 پیمانه شیر و 2 پیمانه آب استفاده کنید. زیرا برنج خیسنخورده، آب بیشتری برای مغزپخت شدن نیاز دارد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
این ها را دوست ندارم
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها