این دستور را درست کردی؟
تهچین بادمجان
مواد اولیه تهچین بادمجان
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
1 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
3 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
3 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
2 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه تهچین بادمجان
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
بادمجان را خوب بشویید (درصورت تمایل پوست بگیرید)، به شکل دلخواه خرد کرده و در روغنِ داغ سرخ کنید .
- بهتر است قبل از سرخکردن بادمجانها، روی آنها نمک بپاشید و 20 دقیقهای کنار بگذارید. پس از گذشت این مدت زمان، بادمجانها را بشویید و خشک کنید و بعد سرخ کنید. اینکار کمک میکند تلخی بادمجان گرفته شود.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج بجوشد و به حد کافی بپزد (برای پخت تهچین، باید برنج را زندهتر از حالت چلو بردارید.).
برنج را آبکش کنید، مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید و کنار بگذارید تا برنج خنک شود.
مرحله 4
در کاسهای تخممرغها را بشکنید و خوب همبزنید تا کاملا یکدست شوند. در کاسه دیگری، ماست، زعفران و نمک (درصورت تمایل) را خوب باهم ترکیب کرده، به تخممرغ همزده اضافه کنید. بعد گلاب و برنج آبکششده را داخل مخلوط بریزید و خوب زیرو رو کنید تا تمام دانههای برنج به مواد آغشته شوند.
مرحله 5
فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در این فاصله در ظرفی نچسب و نسوز، مقداری روغن ریخته، نیمی از برنج را ته ظرف بریزید؛ فقط دقت کنید در هنگام پُرکردن ظرف، مواد تهچین را در وسط ظرف بریزید تا به حد کافی از دیوارهها فاصله داشته باشند و موقع پخت نسوزند. حالا با پشت قاشق سطح برنج را کامل صاف کنید. بادمجانهای سرخشده را روی آن بچینید و باقیمانده برنج را روی بادمجانها بریزید و سطح آن را با پشت قاشق، خوب صاف کنید. مقداری روغن روی آن پخش کرده، روی ظرف فویل بکشید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید. ظرف را به مدت 1 تا یک و نیم ساعت داخل فر گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد بگذارید و منتظر بمانید تا کنارههای تهچین طلایی شود. (دما و زمان در فرها متغیر است؛ پس حتما در طول این مدت غذا را چک کنید.)
نکتهها
- میزان روغن، زعفران و نمک برای حفظ سلامتی شما، بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- ظرف انتخابی برای پخت تهچین حتما نچسب و نسوز باشد. بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید که هم غذا به آن نمیچسبد، هم اینکه برای اطمینان از پختِ تهچین میتوانید رنگ غذا را بهراحتی از ته ظرف بررسی کنید.
- حتما از ماست سفت و شیرین استفاده کنید.
- اگر دوست دارید تهچین نرمی داشته باشید، فقط از زرده تخممرغ استفاده کنید. اما برای داشتن تهچینی برشته، سفیده را هم اضافه کنید.
- میتوانید بهجای استفاده از فر، ظرف را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا خوب دم بکشد. دراینصورت حتما از یک دمکنی مناسب استفاده کنید و حتما قابلمه نچسب باشد.
- میتوانید بنابر ذائقه خود، از ترکیب زرشک، خلال بادام و خلال پسته برای تزیین تهچین استفاده کنید. برای اینکار، به ازای هر 2 نفر، 4 تا 5 قاشق غذاخوری زرشک را خوب بشویید و آبکش کنید. خلال بادام و خلال پسته را هم بشویید و بهمدت 10 تا 15 دقیقه در گلاب (تا حدی که روی بادام و پسته را بگیرد) بخیسانید و سپس آبکش کنید. پس از گذشت این مدت زمان، در تابه مقداری کره یا روغن در تابه بریزید و زرشک را در آن تفت داده، سپس شکر را اضافه کنید و تفت دهید. در پایان خلال بادام و خلال پسته را هم اضافه کنید و تفت دهید. مخلوط بهدست آمده را در زمان سرو، بهعنوان تزیین، روی تهچین بریزید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها