slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
زادگاه
ترکیه

این دستور را درست کردی؟


دلمه کلم ترکیه

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دلمه کلم ترکیه

برای 2 نفر

سس

شکر

1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

زعفران

4 قاشق غذاخوری

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

آب (جوش)

3 پیمانه

آبلیمو

5 قاشق غذاخوری

کلم

کلم پیچ

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

مواد میانی

شوید خشک

یک و نیم قاشق غذاخوری

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

میخک

1 قاشق چای‌خوری

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش)

یک‌چهارم پیمانه

برنج

یک‌چهارم پیمانه

جوز هندی

1 قاشق چای‌خوری

گوجه فرنگی

1 عدد بزرگ

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

شکر

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد متوسط

آبلیمو

2 قاشق غذاخوری

نعنا خشک

یک و نیم قاشق غذاخوری

خلال بادام

3 قاشق غذاخوری

کشمش (بی دانه)

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه کلم ترکیه

مرحله 1

ابتدا برنج و کشمش را جدا بخیسانید و آبکش کنید؛ پیاز، نعنا، شوید و گوجه فرنگی را خرد کرده و کنار بگذارید. روغن را در ماهیتابه داغ کنید و پیاز ها را تفت دهید تا بلوری شود؛ خلال بادام را اضافه کنید و تفت دهید. حالا برنج را اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ گوجه فرنگی، کشمش، سبزی، ادویه ها، شکر، آبلیمو، نمک و فلفل اضافه کنید و تفت دهید. در آخر کمی آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید، فقط دقت کنید که شعله زیر قابلمه کم باشد. 5 الی 6 دقیقه که پخت زیر آن را خاموش کنید تا خنک شود و دقت کنید که آب نداشته باشد.

مرحله 2

حالا داخل قابلمه بزرگی آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید؛ مقداری نمک به آن اضافه کنید، سپس ساقه کلم را با چاقوی بلند و تیز در بیاورید آن را در قابلمه بگذارید. وقتی که برگ کلم نرم شد با یک چنگال برگ ها را در همان آب جدا کنید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتویات آن را در صافی بریزید تا خنک شوند. مواد دلمه را درون برگ ها بریزید و مثل بقچه تا کنید.

مرحله 3

کف قابلمه را چند ردیف برگ کلم قرار دهید؛ دلمه ها کنار یکدیگر بر روی برگ کلم بچینید و سس را به آن اضافه کنید. یک ظرف روی دلمه ها بگذارید تا حین پخت از هم باز نشوند، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت کم اجازه دهید تا دلمه ها خوب پخته شوند؛ وقتی آب دلمه ها غلیظ و دلمه ها پخته شد گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه سس

مرحله 1

کمی روغن در تابه ریخته و منتظر بمانید تا داغ شود؛ رب گوجه را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آب جوش داخل ماهیتابه بریزید، سپس آبلیمو، شکر و زعفران را اضافه کنید. زمانی که سس به جوش آمد، آماده ریختن بر روی دلمه ها است. سس باید به اندازه ای ریخته شود تا روی دلمه ها رو پوشش دهد. (میزان آبلیمو و شکر بنا بر ذائقه خودتان قابل کم و زیاد شدن است؛ در صورت عدم تمایل به چاشنی آبلیمو و شکر می توانید از ترکیب ادویه های دیگری نظیر نمک، فلفل، زردچوبه و... استفاده کنید.)

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها