این دستور را درست کردی؟
یِرتیخلی
مواد اولیه یِرتیخلی
برای 2 نفرمواد اولیه یرتیخلی
نصف پیمانه
به میزان لازم
1 عدد متوسط
نصف عدد کوچک
1 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
4 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
به میزان لازم
نصف پیمانه
نصف قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه یِرتیخلی
آماده سازی
مرحله 1
- برنج و لپه را پاک کرده وبشویید.
- پیاز را شسته، پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
- کلم را شسته و به انداره کاهوی سالادی یا به صورت ریز خرد کنید.
- سماق خوشه ای را با یک لیوان آب جوشانده و از صافی رد کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
برنج و لپه را در ظروفی جداگانه بپزید.
مرحله 2
پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس به آن زردچوبه بزنید.
مرحله 3
رب ، کلم ،نمک و فلفل را اضافه کرده، تفت دهید و 1 تا 2 لیوان آب یا آبِ گوشت بریزید و اجازه دهید کمی بجوشد.
مرحله 4
حالا کلم، لپه پخته شده و سبزی را به برنج پخته اضافه کنید.
مرحله 5
سبزی که پخت، آب سماق جوشانده شده را به همراه شکر به غذا اضافه کرده و بعد از اینکه آش به حد کافی جوشید و جا افتاد سرو کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
برنج و لپه را باهم بپزید.
مرحله 2
در قابلمه مدنظر برای آش پیاز، خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله 3
کلم، رب، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده ، تفت دهید سپس 1 تا 2 لیوان آبِ گوشت یا آب بریزید تا کلم بپزد.
مرحله 4
برنج، لپه پخته شده و سبزی را به کلم پخته اضافه کرده و صبر کنید سبزی بپزد.
مرحله 5
در آخر آب سماق جوشانده شده را با نصف قاشق غذاخوری شکر به غذا اضافه کرده و اجازه دهید آش جا بیافتد.
نکتهها
- به جای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیم دانه ( خرده برنج یا برنج آشی ) هم استفاده کنید
- بهتر است لپه ای که بسیار سفت و دیر پز هست هم از شب قبل خیسانده شود.
- بسته به رنگ رب گوجه میتوانید میزان آن را کم یا زیاد کنید.
- به جای سماق خوشه ای میتوانید از سماق معمولی استفاده کنید اگرچه رنگ کافی ندارد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها