پروتئین، این جزو حیاتیِ رژیم غذاییِ ما، برای بقای سلولها و بدن ما نقشی بسیار مهم ایفا میکند. میزان مصرف پروتئین، با توجه به سن و شرایط جسمانیِ هر فرد متغیر است. این میران، برای ساخت هورمونها، آنزیمها، عضلات و پشتیبانی از سیستم ایمنیِ بدن، ضروری است. در یک رژیم غذایی معمولی، مصرف روزانه 0.8 گرم پروتئین، بهازای هر کیلوگرم وزنِ بدن توصیه میشود. مثلاً برای یک فرد 70 کیلوگرمی، بهطور معمول به 56 گرم پروتئین در روز میرسد. در حالی که در رژیمهایی که بر پروتئین تأکید دارند و کربوهیدراتِ کمتری مصرف میشود، این مقدار به حداقل 1.2 تا 1.5 گرم بهازای هر کیلوگرم وزن بدن افزایش مییابد. در چنین رژیمی، یک فرد 70 کیلوگرمی، حدود 100 گرم پروتئین در روز مصرف خواهد کرد. میزان دقیق مصرفِ پروتئینِ روزانه و شدت رژیم پُرپروتئین باید از طریق متخصص تغذیه تعیین شود.
برای دنبال کردن رژیم پُرپروتئینی موفق، نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شوند: از نوشیدن آب کافی اطمینان حاصل کنید؛ پروتئین مورد نیاز خود را از منابع متنوع گیاهی و حیوانی تأمین کنید و فقط به گوشت قرمز اکتفا نکنید؛ پروتئین روزانۀ خود را بین وعدههای غذاییِ اصلی و میانوعدهها تقسیم کنید؛ وعدههای غذاییِ پروتئینیِ خود را با سبزیجات و میوهها غنی کنید؛ دورۀ زمانیِ تعیینشده برای رژیم پُرپروتئین را جدی بگیرید و بدون مشورت با متخصص، این رژیم را به مدت طولانی ادامه ندهید.
این رژیم برای کاهش وزن، شرایط خاص پزشکی مانند بیماریهای ریوی و سرطان و بینِ ورزشکاران قدرتی مانند بدنسازان توصیه میشود؛ اما برای افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، مانند ناراحتیهای کلیوی، کبدی و گوارشی توصیه نمیشود.
دیدگاهها
(0)