slider image
slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
زمان انتظار
120 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
فر
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
یونان

این دستور را درست کردی؟


چیزکیک توت‌فرنگی

4.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه چیزکیک توت‌فرنگی

برای 4 نفر

برای کیک

بکینگ پودر

1 قاشق غذاخوری

پودر کاکائو

2 قاشق غذاخوری

توت فرنگی (درصورت تمایل)

به میزان لازم

شکر

سه‌چهارم پیمانه

آرد سفید

یک و نیم پیمانه

وانیل

نصف قاشق چای‌خوری

روغن مایع

نصف پیمانه

شیرگاو

نصف پیمانه

تخم مرغ

3 عدد متوسط

برای لایه پنیری

خامه (خامه صبحانه)

200 گرم

اسانس (قطره - اسانس توت فرنگی)

5 عدد کوچک

شیرگاو (سرد)

نصف پیمانه

پودر ژله (توت فرنگی )

2 قاشق غذاخوری

ژلاتین

2 قاشق غذاخوری

پودر قند (درصورت نیاز)

2 قاشق غذاخوری

پنیر ماسکارپونه

200 گرم

طرز تهیه چیزکیک توت‌فرنگی

تهیه کیک پایه

مرحله 1

آرد و بیکینگ پودر را 3 بار الک کنید و کنار بگذارید، همچنین قبل از شروع کار پودر کاکائو را در روغن حل کنید زیرا این کار سبب می شود کاکائو رنگ بیشتری بدهد.

مرحله 2

تخم مرغ، شکر و وانیل را با دور تند همزن بزنید تا کشدار، سفید و حجیم شود، سپس روغن و پودر کاکائو را مخلوط کرده، به ترکیب (تخم مرغ، شکر و وانیل) اضافه کنید و هم بزنید. حالا شیر را هم اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله 3

در نهایت آرد و بیکینگ پودر را 3 بار الک کرده و بعد طی 3 مرحله به مواد قبلی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. حالا مواد کیک را داخل قالبی که از قبل با روغن مایع، چرب و آرد پاشی کرده‌اید یا کاغذ روغنی داخل آن انداخته‌اید یا کف و دیواره‌های قالب را روغن جدا کننده مالیده‌اید، بریزید.

مرحله 4

قالب را برای مدت 40 الی 45 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده قرار دهید تا بپزد.

تهیه لایه پنیری

مرحله 1

پنیر ماسکارپونه را با همزن هم بزنید تا از هم باز شود، سپس خامه صبحانه فرم گرفته و اسانس توت فرنگی را اضافه کرده و به‌خوبی با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود. کمی از مواد را بچشید و اگر نیاز به شیرینی بیشتری داشت، به مقدار لازم پودر قند اضافه کنید.

مرحله 2

در این مرحله پودر ژلاتین را روی شیر سرد (یا آب سرد) بپاشید تا اسفنجی شود سپس بن ماری کنید تا ذرات ژلاتین در شیر حل شود. روش بن ماری (ذوب کردن با حرارت غیرمستقیم): ظرف محتوی ژلاتین را به صورت غیرمستقیم روی ظرف دیگری که محتوی آب هست، روی حرارت ملایم بگذارید تا به تدریج ذوب شود و با لیسک هم بزنید تا کاملاً حل شود. پس از آن از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.

مرحله 3

بعد از خنک شدن با بقیه مواد مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.

تهیه چیزکیک توت‌فرنگی

مرحله 1

بعد از پختِ کیک، وقتی که خوب خنک شد، سطح آن را با آبمیوه یا شیر، مرطوب کنید و پنیری که از قبل آماده کرده اید را روی کیک بریزید و سطح آن را صاف کنید سپس به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله 2

سپس برش های توت فرنگی را روی کیک بگذارید. برای اینکه توت فرنگی ها جابجا نشوند، ابتدا مقداری ژله توت فرنگی خنک شده روی توت فرنگی ها بریزید، مدتی بعد و زمانی که کمی سفت شد، مابقی ژله را بریزید و یک شب در یخچال قرار دهید. روز بعد قالب را باز کنید و کیک را برش بزنید. در صورت استفاده از قالب ساده بعد از اتمام استراحت کیک و خارج کرد از یخچال، به کمک سلفون، چیزکیک را از قالب خارج کنید. ابتدا کناره‌های سلفون را از چیزکیک جدا کنید و بعد از برش، اسلایس‌های چیزکیک را از روی سلفون بردارید و به ظرف سرو انتقال بدید.

نکته‌ها

برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.

  1. پیمانه استفاده شده برای اندازه‌گیری مواد، همان لیوان فرانسوی دسته‌دار  است.
  2. مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
  3. در همه کیک‌ها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینی‌پزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
  4. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
  5. در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث می‌شود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
  6.  پس از ریختن مواد در قالب می‌بایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
  7. فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک می‌خوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
  8. اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده می‌کنید همان‌طور که گفته شد فر را از قبل گرم  و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  9. چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده می‌کنید، دما را در 160 درجه سانتی‌گراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
    • لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد. 
  10. روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیواره‌های قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیک‌های بعدی‌تان استفاده کنید. این روش برای قالب‌های میان‌تهی بسیار مفید است. یا اینکه می‌توانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتی‌که تمایلی به دو روش بالا ندارید می‌توانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
  11.  به دلیل تنوع بالای قالب‌ها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما می‌توانید بسته به سلیقه‌تان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یک‌سوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یک‌سوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یک‌سوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب می‌شود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیک‌های 3 تخم‌مرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کم‌ارتفاع‌تری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
  12.  برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما می‌توانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما به‌خوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
  13. به‌منظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده می‌کنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان می‌برد بنابراین در زمان روشن‌کردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
  14. ترجیحا از قالب کمربندی استفاده کنید. اگر قالب کمربندی ندارید حتما به توضیحات اراِئه شده  در رسپی (بعد از پخت کیک) دقت کنید.
  15. در تهیه کیک پایه به جای نصف پیمانه شیر می‌توانید از سه‌چهارم پیمانه ماست استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها