این دستور را درست کردی؟
کیک مغزدار پسته و هل
مواد اولیه کیک مغزدار پسته و هل
برای 4 نفربرای کیک
1 پیمانه
2 قاشق چایخوری
3 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
100 گرم
سهچهارم پیمانه
2 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
برای مواد میانی
7 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک مغزدار پسته و هل
طرز تهیه مواد میانی
مرحله 1
5 قاشق غذاخوری پودر پسته را با 2 قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چای خوری پودر هل مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله 1
کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده را با 1 پیمانه شکر با دور تند همزن خوب هم بزنید تا کش دار شده و رنگ آن روشن شود.
- همچنین برای بالا بردن سرعت کار 2 پیمانه آرد و 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر را مخلوط و 3 بار الک کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
سپس تخم مرغها را به همراه 1 قاشق چای خوری پودر هل یکی یکی اضافه کنید و خوب هم بزنید (هر تخم مرغ را 1 دقیقه با دور تند همزن هم بزنید)، بعد شیر و گلاب را اضافه کنید.
مرحله 3
در انتها آرد و بیکینگ پودری را که از قبل 3 بار الک کرده اید، اضافه کنید و با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله 4
نیمی از مواد را داخل قالبی که کف آن را کاغذ روغنی قرار داده اید یا چرب و آرد پاشی کرده اید بریزید، سپس باقیمانده پودر هل و پودر پسته را اضافه کنید و باقی مانده مواد را روی آن بریزید. روی کیک را صاف کنید و به مدت 45 الی 60 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180درجه سانتی گراد (که از قبل گرم کرده اید) قرار دهید.
نکتهها
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. البته میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سر ریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
- درصورتی که در منزل پودر پسته تهیه میکنید بهتر است برای پودر کردن پسته از غذاساز استفاده کنید تا پسته کاملاً پودر نشود.
- مقدار و نوع مغز مواد میانی کیک بسته به سلیقهتان میتواند متفاوت باشد. یعنی به جای پودر پسته می توانید از پودر گردو یا پودر بادام و به جای پودر هل می توانید از پودر دارچین یا پودر نارگیل استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها