این دستور را درست کردی؟
نان کندوعسلی
مواد اولیه نان کندوعسلی
برای 4 نفربرای نان
یکچهارم قاشق چایخوری
سهچهارم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
2 قاشق چایخوری
2 پیمانه
40 گرم
1 قاشق غذاخوری
برای رومال
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
برای شیره
1 قاشق غذاخوری
5 قاشق غذاخوری
1 پیمانه
1 پیمانه
برای مواد میانی
به میزان لازم
به میزان لازم
به میزان لازم
طرز تهیه نان کندوعسلی
تهیه موادمیانی
برای مواد میانی با توجه به سلیقه تان می توانید از گردو، خرما، مارمالاد، شکلات صبحانه یا پنیر و گردو استفاده کنید.
تهیه شیره
حتما شیره را قبل از شروع پخت نان آماده کنید؛ به این ترتیب که 1 پیمانه شکر و 1 پیمانه آب را در ظرفی مخلوط کرده و روی گاز بگذارید تا بجوشد. در آخر گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
- می توانید بهجای شیره، از عسل یا شیر عسل برای رومال کردن استفاده کنید.
تهیه نان و رومال
مرحله 1
شیر ولرم، خمیر مایه و 1 قاشق غذا خوری شکر را در ظرفی مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید تا پف کند و خیالتان از بابت سالم بودن خمیر مایه راحت شود.
- اگر از سالم بودن خمیر مایه مطمئن هستید نیاز نیست این مرحله را انجام دهید.
مرحله 2
آرد و بیکینگ پودر و نمک را 2 بار الک کنید و کنار بگذارید. خمیر مایه ای که عمل آمده و پف کرده و کره و شکر را در ظرف مناسبی بریزید، سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا آنجاکه خمیر وسط ظرف جمع شود و دیگر به دست نچسبد. (بسته به نوع آرد، میزان آب موردنیاز متفاوت آنقدر ورز بدهید تا خمیر لطیفی بهدست آید.
- توجه کنید اگر زیاد آرد اضافه کنید خمیرتان سفت می شود.
مرحله 3
حالا خمیر را بردارید کف ظرف روغن مایع بریزید (یا کمی کره یا روغن جامد بمالید)، خمیر را به ظرف برگردانید، روی آن را بپوشانید، در یک مکان گرم قرار دهید و حدود 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن 2 برابر شود.
مرحله 4
قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. حالا به اندازه یک گردو از خمیر بردارید، وسط آن را با ماده دلخواهتان پر کنید، مجددا آن را گرد کنید و همه گلوله ها را کنار هم داخل قالب قرار دهید.
مرحله 5
روی قالب را با پارچه بپوشانید و 20 دقیقه در یک جای گرم استراحت دهید. بعد از 20 دقیقه پارچه را بردارید و با ترکیب زرده تخم مرغ، زعفران و شیر، روی خمیر را رومال کنید. درصورت تمایل می توانید روی نان، کنجد، سیاه دانه یا زعتر بپاشید. حالا قالب را به مدت 25 الی 30 دقیقه داخل فر (از قبل گرم شده) در دمای 180 درجه قرار دهید تا نانها خوب بپزند و کاملا پفک کنند.
- حتما داخل فر یک کاسه آب برای ایجاد رطوبت قرار دهید تا نان خشک نشود.
مرحله 6
بعد از پخت کیک چنانچه روی کیک طلایی نشده بود گریل فر را روشن کنید تا سطح نان کاملا طلایی شود. حالا شیره از قبل آماده و خنک شده را روی نان داغ بریزید.
- مهم>>> اگر برای داخل خمیر از خرما استفاده کرده اید فقط نیمی از شیره را روی نان بریزید تا بیش از حد شیرین نشود.
نکتهها
برای موفقیت در پخت کیک تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست، چرا که عوامل بسیاری در این روند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازه گیری مواد، همان لیوان فرانسوی دسته دار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیک ها، آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینی پزی و یا همان آرد 000(سه صفر) است.
- آرد را به همراه بیکینگ پودر ، 2 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قرار دادن قالب در فر تا 20 دقیقه، نباید در فر باز شود، زیرا پف کیک می خوابد و همیشه باید قالب در طبقه وسط فر قرار گیرد. اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده می کنید، همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر تو کار (برقی/ گازی) استفاده می کنید، دما را در 160 درجه سانتی گراد با حرارت از پایین و با کانوکشن تنظیم کنید. لازم بذکر است که فر تو کار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- به منظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده می کنید، همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود؛ اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان می برد بنابراین در زمان روشن کردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها