slider image
slider image
دلمه برگ مو ایران
دلمه برگ مو ایراندلمه برگ مو ایران
دلمه برگ مو ایران
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
زمان انتظار
90 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز

این دستور را درست کردی؟


دلمه برگ مو ایران

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دلمه برگ مو ایران

برای 2 نفر

مواد اولیه دلمه برگ مو ایران

گوشت چرخ کرده

200 گرم

برگ مو

به میزان لازم

غوره

به میزان لازم

فلفل قرمز

1 قاشق چای‌خوری

گوجه خشک

50 گرم

پیاز (برای کف قابلمه)

1 عدد متوسط

روغن مایع

3 قاشق غذاخوری

پیاز (برای گوشت)

1 عدد متوسط

سبزی دلمه (جعفری، نعنا، مرزه، ترخون، شوید، پیازچه)

150 گرم

فلفل چیلی (فلفل تند)

به میزان لازم

برنج

یک‌سوم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

لپه

یک‌سوم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

طرز تهیه دلمه برگ مو ایران

مرحله 1

ابتدا برنج را بخیسانید و آبکش کنید، لپه ها را در آب جوش قرار دهید تا نیم پز شوند. در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود، سپس نیمی از پیازهایی که به صورت نگینی خرد کرده اید را تفت دهید تا بلوری شوند. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی سرخ کنید، سیر رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و رب را روی گوشت ها بریزید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود. در این مرحله سبزی دلمه که به صورت ساطوری خرد کرده اید را اضافه کرده و زیر رو کنید.

مرحله 2

لپه و برنج را به مواد گوشت چرخ کرده اضافه کرده و کمی زیر و رو کنید و در آخر شعله را خاموش کرده و کنار بگذارید. حالا کف قابلمه روغن بریزید و مابقی پیاز ها را به صورت حلقه ای برش دهید و در کف قابلمه بچینید. مواد دلمه را لای برگ ها بریزید و به صورت بقچه ای و یا رولی بپیچید، سپس آن ها را در یک ردیف به صورت منظم کنار هم کف قابلمه روی پیازها بچینید. روی دلمه ها کمی فلفل تند، غوره و گوجه خشک بریزید و یک ردیف دیگر بر روی دلمه ها بچینید؛ این کار را آنقدر ادامه دهید تا ظرف پر شود.

حالا روی دلمه ها آب جوش بریزید و یک بشقاب را روی آن ها فشار دهید، همین که آب تا بالای بشقاب آمد کافیست. اول حرارت را زیاد کنید تا آب خوب جوش بیاید و بعد زیر آن را کم کنید. حدود یک ساعت و ربع طول میکشد تا دلمه ها آماده شوند، ربع ساعت به پایان پخت، روی دلمه ها روغن داغ شده بریزید؛ غذای شما آماده است، نوش جان.

نکته‌ها

 

1.حتما باید برگ ها را از قبل، داخل آب جوش بگذاریم تا حین پخت باز نشوند و مواد دلمه بیرون نریزد.

2. داخل برگ ها را بیش از حد پر نکنید چون در هنگام پخت غذا حجم پیدا میکند.

3. می توانید کف قابلمه را به جای پیاز حلقه شده، برگ دلمه بگذارید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها