این دستور را درست کردی؟
خورش ریواس
مواد اولیه خورش ریواس
برای 2 نفریکسوم پیمانه
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
250 گرم
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
5 عدد متوسط
به میزان لازم
طرز تهیه خورش ریواس
آمادهسازی
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی)خرد کنید.
- ریواس را پاک کرده و بشویید، بعد آن را به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در قابلمه روغن بریزید تا گرم شود و پیاز را در آن سرخ کنید، سپس گوشت را اضافه کنید، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (ابتدا حرارت زیاد باشد تا آب بهجوش آید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت به2آرامی روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 2
وقتی گوشت پخت، در یک تابه کمی روغن بریزید و ریواس را در آن تفت دهید، سپس رب گوجه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامیاش گرفتهشود.
مرحله 3
حالا مخلوط رب و ریواس را همراه با نمک و درصورت تمایل شکر به گوشت اضافه کنید تا روی حرارت ملایم در خورش بجوشند و غذا مزهدار شود؛ پس از چند غل که خورش جا افتاد غذای شما آماده سرو است.
نکتهها
- درصورت تمایل به استفاده از نعناع و جعفری، برای 2 نفر، مقدار 180 گرم جعفری و 60 گرم نعناع را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. نعناع و جعفری خردشده را در تابهای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آبِ سبزی کشیده شود. بعد روغن اضافه کرده، سرخ کنید و وقتی گوشت نیمپز شد به گوشت اضافه کنید تا با هم بپزند. برای تهیه خورش باقی مراحل را ادامه دهید.
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش میتوانید از گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان استفاده کنید.
- این خورش نیاز به چاشنی ندارد؛ به خاطر وجود ریواس ترش مزه است.اگر ترشی خورش برای شما زیاد است، میتوانید بنا به ذائقه خودتان مقدار خیلی کمی شکر اضافه کنید.
- مراقب باشید که ریواس زیاد حرارت نبیند؛ چون خیلی زود له میشود و شکل خود را از دست میدهد.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها