این دستور را درست کردی؟
کیک گرمسیری
مواد اولیه کیک گرمسیری
برای 4 نفربرای کیک
1 پیمانه
120 گرم
1 قاشق مرباخوری
3 عدد متوسط
دوسوم پیمانه
2 پیمانه
1 قاشق مرباخوری
یکچهارم قاشق چایخوری
برای شربت
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
دوسوم پیمانه
یکسوم پیمانه
طرز تهیه کیک گرمسیری
تهیه شربت
شکر، آب، زعفران و گلاب را در ظرفی بریزید و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید ( اجازه دهید حدود 5 الی 10 دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی بجوشد)، سپس شعله را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا خنک شود.
تهیه کیک
مرحله 1
تخم مرغها را با پودر قند، وانیل و هل حدود 5 دقیقه با دور تند همزن هم بزنید تا رنگش سفید و روشن شود.
- بهتر است قبل از این کار کره را در ظرفی روی حرارت ملایم بگذارید تا ذوب شود. مراقب باشید نسوزد. بمحض ذوب شدن کره بلافاصله ظرف را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله 2
کره ذوب و خنک شده را به تخم مرغ زده شده با پودر قند، وانیل و هل اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید، سپس آرد و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید، کم کم به باقی مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا مواد یکدست شوند. در نهایت پودر نارگیل را اضافه کنید.
مرحله 3
قالب را چرب و آرد پاشی کنید یا کاغذ روغنی داخل آن بیندازید یا کف و دیوارههای قالب را روغن جدا کننده بمالید، سپس مواد را داخل قالب بریزید.
مرحله 4
قالب را به مدت 45 الی 50 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد (که از قبل گرم شده) قرار دهید.
مرحله 5
وقتی کیک پخت و کمی خنک شد( کیک را از قالب در آورده و کاغذ روغنی را از آن جداکنید) برش زده و روی آن شربت بریزید (البته میتوانید نیمی از شربت خنک را روی کیک بریزید، پس از 10 دقیقه، کیک را برش بزنید و باقیمانده شربت را هم روی آن بریزید.)
مرحله 6
بهتر است کیک را 5 ساعت استراحت دهید، سپس برشهای کیک را دربیاورید و روی آن را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید.
- پیشنهاد میشود کیک گرمسیری نارگیلی شربتی را یک شب قبل از سرو درست کنید تا کاملا جا بیفتد.
نکتهها
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. یا اینکه میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها