

زمان آمادهسازی
زمان پخت
مزه
روش تهیه
زادگاه
این دستور را درست کردی؟
خورش آلو سمنان
4
اشتراک گذاری
مواد اولیه
برای 2 نفرمواد اولیه خورش آلو سمنان
سیبزمینی
2 عدد متوسط
نمک
1 قاشق مرباخوری
رب گوجهفرنگی
1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
آبغوره
یکچهارم پیمانه
لپه
نصف پیمانه
آلو بُخارا
200 گرم
پیاز
1 عدد متوسط
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
روغنمایع
7 قاشق غذاخوری
شکر
نصف پیمانه
آب
به میزان لازم
طرز تهیه خورش آلو سمنان
آماده سازی
مرحله 1
گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را قیمهای خرد کنید. لپه را پاک کنید و بشویید. آلو را بشویید و در یک کاسه آب حدود 10 دقیقه بخیسانید.پیاز و سیبزمینی را بشویید و پوست بگیرید.پیاز را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی را خلالی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا نیمی از پیاز را در روغن سرخ کنید، سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید.
مرحله 2
حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید، بعد رب گوجه بیفزایید.
مرحله 3
پس از تفت رب گوجه، لپه را بههمراه مقداری آب در خورش بریزید و بگذارید گوشت بپزد.میتوانید لپه را در ظرفی جداگانه بپزید و در انتهای پخت در غذا بریزید.
مرحله 4
در این فاصله نیم دیگر پیاز را در روغن سرخ کنید، بعد آلو را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در پیاز بریزید و تفت دهید. حالا آبغوره و شکر بیفزایید و بگذارید آلو چند جوش بخورد تا نرم شود و آبِ مواد هم غلیظ شود، بعد حرارت را خاموش کنید.
مرحله 5
وقتی گوشت و لپه پختند و آب خورش کم شد، آلو تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بجوشد و غلیظ شود.
مرحله 6
در این فاصله سیبزمینی را سرخ کرده و پس از پخت خورش رویش بریزید و سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- درصورتی که از گوشت گوساله استفاده کنید، زمان پخت غذا به دو ساعت افزایش مییابد. همچنین در این شرایط اگر لپه را جداگانه نمیپزید، آن را باید در اواسط زمان پخت گوشت در غذا بریزید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) به 40 دقیقه مییابد.
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها، برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- میتوانید بهجای گوشت قیمهای از گوشت گوشت قلقلی استفاده کنید.
- این غذا با گوشت قلقلی در سمنان به خورش قلقلی با آلو شناخته می شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها