خورش آلو سمنان
خورش آلو سمنانخورش آلو سمنان
خورش آلو سمنان

خورش آلو سمنان

4
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
80 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
سمنان

این دستور را درست کردی؟

خورش آلو سمنان

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

آلو، چاشنی و طعم‌دهندۀ زبان‌دزد بسیاری از غذاهای ایرانی، در خورش آلو اومده تا با نوش‌جان کردن یک وعده از این خورش بسیاری از سموم بدنتون دفع بشن

مواد اولیه

برای 2 نفر
مواد اولیه خورش آلو سمنان

سیب زمینی

2 عدد متوسط

نمک

1 قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

آبغوره

یک‌چهارم پیمانه

لپه

نصف پیمانه

آلو بخارا

200 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

7 قاشق غذاخوری

شکر

نصف پیمانه

آب

به میزان لازم

گوشت گوسفند (یا گوشت گوساله)

150 گرم

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را قیمه‌ای خرد کنید.
  2. لپه را پاک کنید و بشویید.
  3. آلو را بشویید و در یک کاسه آب حدود 10 دقیقه بخیسانید.
  4. پیاز و سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید.
    • پیاز را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید. 
    • سیب زمینی را خلالی خرد کنید.
مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا نیمی از پیاز را در روغن سرخ کنید، سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید.

مرحله 2

حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید، بعد رب گوجه بیفزایید.

مرحله 3

پس از تفت رب گوجه، لپه را به‌همراه مقداری آب در خورش بریزید و بگذارید گوشت بپزد.

  • می‌توانید لپه را در ظرفی جداگانه بپزید و در انتهای پخت در غذا بریزید.
مرحله 4

در این فاصله نیم دیگر پیاز را در روغن سرخ کنید، بعد آلو را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در پیاز بریزید و تفت دهید. حالا آبغوره و شکر بیفزایید و بگذارید آلو چند جوش بخورد تا نرم شود و آبِ مواد هم غلیظ شود، بعد حرارت را خاموش کنید.

مرحله 5

وقتی گوشت و لپه پختند و آب خورش کم شد، آلو تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بجوشد و غلیظ شود.

مرحله 6

در این فاصله سیب‌زمینی را سرخ کرده و پس از پخت خورش رویش بریزید و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. درصورتی که از گوشت گوساله استفاده کنید، زمان پخت غذا به دو ساعت افزایش می‌یابد. همچنین در این شرایط اگر لپه را جداگانه نمی‌پزید، آن را باید در اواسط زمان پخت گوشت در غذا بریزید.

  2. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) به 40 دقیقه می‌یابد.

  3. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.

  4. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها، برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.

  5. می‌توانید به‌جای گوشت قیمه‌ای از گوشت گوشت قلقلی استفاده کنید.

  6. این غذا با گوشت قلقلی در سمنان به خورش قلقلی با آلو شناخته می شود.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها