این دستور را درست کردی؟
مِگِشِتپلو
مواد اولیه مِگِشِتپلو
برای 2 نفریکسوم پیمانه
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
یکسوم پیمانه
1 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه مِگِشِتپلو
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید.
- قوطی کنسرو تنماهی را قبل از بازکردن، بهمدت 20 دقیقه در آبِ جوش قرار دهید و بجوشانید.
مراحل پخت
مرحله 1
ماهیتابه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن بریزید تا کمی داغ شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. وقتی پیاز کمی طلایی شد، تنماهی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفلسیاه، فلفلقرمز، ادویه پلویی و ادویه کاری را به ماهی اضافه کرده، زیر و رو کنید. بعد شنبلیله، گشنیز و شوید را هم به ماهی اضافه کنید و تفت دهید. شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و مخلوط تنماهی و سبزی تفتخورده را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و تنماهی تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
نکتهها
- میزان روغن، ادویهجات، سبزیجات خشک، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
- میتوانید برای تزیین میگوپلو از کمی پیازداغ و کشمش تفتخورده در کره استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها