خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)
خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)
خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)

خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)

4
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟

خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

رنگ محسورکنندۀ زرد و نارنجی، بخوای‌نخوای چشم هرکسی رو به خودش جذب می‌کنه. رنگی که شبیه جیغ شادیِ بچه‌ها، هیجان رو به سفره میاره. لپۀ موجود در قیمه دارای ویتامین‌های ثمربخشیه که برای رشد بچه‌ها خیلی مؤثره.

مواد اولیه

برای 2 نفر

پیاز

1 عدد متوسط

لپه

70 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

لیمو عُمانی (اَمانی)

2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

سیب زمینی

2 عدد متوسط

دارچین (چوب )

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

  1. سیب‌زمینی و پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
  2. پیاز را نگینی و سیب‌زمینی را خلالی خرد کنید.
  3. لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و به‌مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
  4. لپه را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت

مرحله 1

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قراردهید تا گرم شود، سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

حالا به پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل بزنید، سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله 3

در ادامه لپه را اضافه کنید و تفت دهید. بعد چوب دارچین را به‌همراه آب و لیمو عمانی در خورش بریزید و درِ ظرف را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید وقتی خورش شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بپزد، جابیفتد و به غلظت دلخواه برسد.

مرحله 4

در این فاصله در یک تابه روغن بریزید و سیب‌زمینی‌ها را در آن سرخ کنید تا بعد از پختِ خورش، روی آن بریزید و سرو کنید.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  3. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را 2 ساعت قبل از شروع آشپ و بعد از پاک کردن و شستن، در یک کاسه آب بخیسانید.
  4. در صورت تمایل می‌توانید در اواخر پختِ خورش برای هر 2 نفر 2 قاشق غذاخوری زعفران، 1 قاشق چای‌خوری پودرهل و 1 قاشق غذاخوری گلاب به خورش اضافه کنید. اجازه دهید خورش چند غل بزند و عطر و طعم بگیرد.
  5. قبل از سرو غذا، چوب دارچین را از خورش خارج کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها