![https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/aash-gildik-or-dog-rose-hip-aash/aash_e_gildik_(dog_rose_hip_aash)_t_hese_tazegi.jpg](https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/aash-gildik-or-dog-rose-hip-aash/aash_e_gildik_(dog_rose_hip_aash)_t_hese_tazegi.jpg)
ملس
مواد اولیه آش گیلدیک
به میزان لازم
به میزان لازم
150 گرم
نصف پیمانه
25 گرم
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
75 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
25 گرم
50 گرم
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
50 گرم
500 گرم
50 گرم
100 گرم
آمادهسازی
مرحله 1
روش پخت اول
مرحله 1
نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید.
مرحله 2
در این فاصله گیلدیک خیسخورده را در مقداری آب بجوشانید. بعد از پخت از صافی عبور دهید (با قاشق گیلدیکها را فشار دهید تا عصارهشان کامل گرفته شود.) و آب آنها را کنار بگذارید تا در آش بریزید. (حواستان باشد، تفاله گیلدیک در آبش نریزد.)
مرحله 3
پس از گرفتنِ آب گیلدیک، برنج را با آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
مرحله 4
روی برنج عصاره صافشده گیلدیک و در صورت نیاز کمی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند.
مرحله 5
آب پیاز را خوب بگیرید و آن را بههمراه گوشت، نعناخشک، زردچوبه و کمی نمک ورز دهید و کوفته قلقلیهایی به اندازه گردو درست کنید، بعد کوفتهها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 6
حبوبات پخته، کوفتهقلقلیها، آلوچه، قیصی، خرمای خشک، آلو (درصورت تمایل)، گردو، شکر (درصورت تمایل)، نمک، فلفل و آب قلم را اضافه کرده و شعله را کم کنید تا آش آرام بجوشد و جا بیفتد.
روش پخت دوم
مرحله 1
نخود و لوبیا را در مقداری آب بپزید. در این فاصله گیلدیک خیس خورده را در مقداری آب بجوشانید. بعد از پخت، گیلدیکها را چنگ بزنید (با دستکش) و از صافی ریز عبور دهید و عصارهاش را کنار بگذارید.
مرحله 2
آب پیاز را خوب بگیرید، آن را بههمراه گوشت، نعناخشک، زردچوبه و کمی نمک ورز دهید و از آن کوفتهقلقلیهایی بهاندازه گردو درست کنید و در روغن سرخ کنید تا وا نروند.
مرحله 3
آلوچه، قیصی، خرمای خشک و آلو را با هم بپزید.
مرحله 4
برنج را در قابلمه مد نظر برای تهیه آش بریزید و به آن عصاره گیلدیک و آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
مرحله 5
حالا حبوبات پخته، کوفتهقلقلی، آلوچه، قیصی، خرمای خشک، آلو، گردو، شکر، نمک، فلفل و آب قلم را اضافه کرده، شعله را کم کنید و اجازه دهید آش آرام بجوشد و خوب جا بیفتد.
نوش جان!
سؤالی در مورد این دستور داری؟