این دستور را درست کردی؟
سوپ گشنیز
5
معرفی
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه سوپ گشنیز
برای 2 نفرمواد اولیه سوپ گشنیز
گشنیز (خردشده)
1 پیمانه
آب (جوش)
به میزان لازم
جو پوست کنده (یا جو پرک)
سهچهارم پیمانه
پیاز
1 عدد متوسط
کره
50 گرم
عصاره مرغ ( یا عصاره گوشت)
1 عدد متوسط
ماست (غلیظ)
6 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سوپ گشنیز
مرحله 1
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز خرد کنید، مقداری کره در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم ذوب کنید، بعد پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. جو را همراه با عصاره و آبجوش به پیاز اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت ملایم بماند تا جو کاملا باز شود.
مرحله 2
در این فاصله گشنیز را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید و پس از پخت جو همراه با نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید. (قبل از اضافهکردن نمک حتما کمی از سوپ بچشید و بعد به میزان لازم نمک بزنید چون عصاره حاوی نمک است و ممکن است غذا شور شود.) حالا ماست را اضافه کرده و اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه دیگر هم روی حرارت بماند و جا بیفتد.
نکتهها
نکات
- میزان کره، نمک، فلفل، ماست و گشنیز بهصورت استاندارد تعریف شده است؛ اما شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که طعم پیشفرض بعد از تغییر میزان مواد، ادویهجات یا استفاده از چاشنیهای مدنظرتان تغییر خواهد کرد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- غلظت سوپ، به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیقتر باشد میتوانید میزان بیشتری آبجوش در غذا بریزید. اما بهصورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به سوپ اضافه میشود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- میتوانید برای هر 2 نفر به جای استفاده از عصاره از 2 پیمانه آبِ قلم استفاده کنید.
- پیشنهاد میکنیم به جای استفاده از عصاره به صورت مستقیم در غذا، ابتدا آن را پودر یا در کمی آبِ داغ حل کرده و به غذا اضافه کنید تا گلوله نشود.
- برای اینکه سوپ لعاب بیشتری داشته باشد، میتوانید به ازای هر 2 نفر از 1 الی 2 قاشق غذاخوری جو پرک استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟